Арсеній Яценюк: Уряд підтримає кримськотатарський телеканал АТR – виділяється 5 млн грн на погашення заборгованості каналу перед власником супутника
четвер, 10 березня 2016, 16:09

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики забезпечити погашення 5 мільйонів гривень заборгованості  телеканалу АТR перед власником супутника. Про це йшлося на засіданні Уряду в четвер, 10 березня.

На засіданні Кабінету Міністрів Міністр інформаційної політики України Юрій Стець нагадав, що десять днів тому кримськотатарський телеканал АТR постав перед загрозою зникнення з ефіру, оскільки шведська компанія-власник супутника, через який мовить АТР, за борги мала відключити цей телеканал. Міністр повідомив, що за дорученням Арсенія Яценюка він зв’язався з представниками цієї компанії.

У ході переговорів, за словами Юрія Стеця, Уряд України гарантував протягом двох тижнів вирішити цю проблему, а з боку шведської компанії була дана гарантія, що до вирішення цього питання вона не буде вимикати сигнал телеканалу АТR. Крім того, вдалося домовитися щодо реструктуризації боргу АТR: «Уже зараз можна сказати, що сума в 10 мільйонів гривень буде як мінімум зменшена вдвічі».

Арсеній Яценюк нагадав, що у державному бюджеті в поточному році Уряд передбачив близько 60 мільйонів на підтримку діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Глава Уряду дав доручення Міністерству фінансів разом із Міністерством інформаційної політики та Міністерством соціальної політики якнайшвидше забезпечити погашення 5 мільйонів гривень заборгованості  телеканалу АТR перед власником супутника.

Арсеній Яценюк звернувся до Юрія Стеця доопрацювати питання, аби решта 5 мільйонів гривень заборгованості були списані,  щоби канал далі функціонував.

«Необхідно допомагати нашому кримськотатарському народу, який знаходиться під постійним тиском російського режиму і який потребує допомоги. Щоби канал АТR, який дає правдиву інформацію про наших кримськотатарських братів, функціонував і мав можливість мовити», - сказав Глава Уряду.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua