Арсеній Яценюк: Уряд підвищує рівень грошового забезпечення для військовослужбовців (відео)
середа, 20 січня 2016, 13:39

Уряд приймає рішення про підвищення рівня грошового забезпечення для українських військовослужбовців, -  наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 20 січня.

«У поточному році завдяки тому, що Уряд разом з членами парламенту прийняв правильний бюджет, загальний обсяг фінансування сектору національної безпеки і оборони збільшився на 16 мільярдів гривень. Левова частка цих коштів спрямується на грошове утримання для українських військовослужбовців, - наголосив Глава Уряду.

Він зазначив, що більш ніж 5% валового внутрішнього продукту України йде на фінансування Збройних Сил, що пов’язано з російською військовою агресією і російською військовою інтервенцією, «тому що ми воююча країна».

Рішення щодо підвищення грошового забезпечення для українських військовослужбовців, наголосив Арсеній Яценюк, є одним із кроків «для того, щоб Україна стала членом НАТО»: «Коли ми кажемо про те, що Україна повинна відповідати критеріям НАТО, то в тому числі це означає, що критерії грошового забезпечення і безпосередньо фінансування українських Збройних Сил повинні відповідати тим високим стандартам і значним витратам державного бюджету, які здійснюють країни-члени НАТО».

«Формування професійної армії і широка реформа українських Збройних Сил і наближення фактичних стандартів українських Збройних Сил до стандартів НАТО  - найкоротший шлях до того, щоб Україна набула членства в Альянсі», - наголосив він.

За пропозицією Міністра оборони України Кабінет Міністрів дав можливість Міністру оборони України, Міністру внутрішніх справ України, Голові Служби безпеки України, іншим силовим підрозділам встановлювати відповідні розміри грошового забезпечення. Уряд також надав додаткову автономію профільним міністрам і дозволив на підставі наказу міністра, погодженого з Міністерством фінансів та Міністерством соціальної політики, встановлювати розміри грошової винагороди військовослужбовцям, які перебувають в зоні антитерористичної операції.

Глава Уряду також повідомив, що 25 січня Уряд  планує розглянути питання щодо державного оборонного замовлення: «Це саме те фінансування, яке потрібне для закупівлі нової техніки, ремонту техніки і модернізації українського війська. Уряд схвалить державне оборонне замовлення для придбання нових видів озброєнь, нової військової техніки і для модернізації українських Збройних Сил».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua