Арсеній Яценюк: Уряд працює з європейськими партнерами, аби забезпечити належний рівень зарплат для держслужбовців і підвищувати якість держслужби
вівторок, 29 грудня 2015, 18:41

У парламенті ухвалено нову редакцію закону України про державну службу: «Основне зараз, що необхідно, аби державна служба запрацювала, - це не тільки підписання закону і набуття ним чинності, але, в першу чергу, мотивація для державного службовця», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

«Саме тому ми працюємо з нашими європейськими партнерами, щоб забезпечити належний рівень заробітних плат для української державної служби на першому етапі. Коли ми сформуємо потужний і сильний бюджет, який зможе сам платити високі заробітні платні для державних службовців і відповідним чином підвищувати якість української державної служби», - підкреслив Арсеній Яценюк.

У рамках очищення влади і оновлення державного апарату Урядом проведена широкомасштабна люстрація вищих державних чиновників: «Зараз в реєстрі 854 пролюстровані особи, які не можуть бути відновлені в органах державної влади відповідно до закону України про очищення влади».

Зокрема, нагадав він, було проведено люстрацію в Державній фіскальній службі. 42% центрального апарату і близько 15% працівників обласних підрозділів Державної фіскальної служби були люстровані та звільнені із займаних посад: «Також ми скоротили значну кількість територіальних підрозділів Державної фіскальної служби. Але це процес, який далі потребує подальших реформ».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua