Арсеній Яценюк: Уряд приймає рішення про закриття авіаційного простору України для всіх російських авіакомпаній (відео)
середа, 25 листопада 2015, 13:20

Уряд України приймає рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України, - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 25 листопада.

Глава Уряду нагадав, що раніше Україна прийняла рішення про заборону російським авіакомпаніям на здійснення польотів до України: «Ми очікували, що російська сторона після відповідного рішення і після проведених консультацій скасує свої заборонювальні акти, в тому числі скасує заборону на авіаційні перевезення українськими авіакомпаніями, на транзитні прольоти авіакомпаніями та транзитні прольоти українським авіакомпаніям територією Росії».

«Нами були вжиті всі заходи для того, щоби провести ці консультації, щоби змусити Росію прийняти відповідне рішення. Росія, як завжди, не погодилася на законні умови української сторони», - наголосив він.

У зв’язку з цим, підкреслив Арсеній Яценюк, Уряд України приймає рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України.

Заборона перельотів для військових літаків, а також літаків, які здійснюють військові транзитні перевезення, вже була здійснена, нагадав він.

«Зараз ця заборона стосується всієї цивільної авіації Російської Федерації і всіх авіакомпаній Російської Федерації», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Уряд дає доручення «Украероруху», відповідно до норм міжнародного законодавства, повідомити Російську Федерацію про те, що російські авіакомпанії і російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір», - заявив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства інфраструктури України вжити заходів, відповідно до норм міжнародного права, щодо повідомлення російської сторони «про закриття авіаційного простору для всіх російських авіакомпаній без виключення і зупинення всіх транзитних перевезень російськими авіакомпаніями».

Рішення про таку заборону, підкреслив Глава Уряду, приймається в тому числі внаслідок суттєвого загострення військової і зовнішньополітичної ситуації: «Росія може використати український авіаційний простір для здійснення провокацій. І тому це питання як національної безпеки країни, так і відповіді Російській Федерації на її агресивні дії».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua