Арсеній Яценюк: Уряд розробив Кодекс політичної відповідальності державного діяча і Етичний кодекс діяльності держслужбовця (відео)
четвер, 11 лютого 2016, 17:17

Уряд України направляє до Парламенту проект закону «Про правила доброчесності політичного діяча» та ухвалює постанови «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців». Етичний. Про це під час відкритого засідання Кабінету Міністрів у четвер, 11 лютого, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що це абсолютно новий для України підхід, який існує у Сполучених Штатах Америки та країнах-членах Європейського Союзу.

«Міністр робить свою роботу, проводить зустрічі. А в тому випадку, якщо виникає будь-яке питання, він повинен сказати, з ким зустрічався і про що говорив. І чи не було там ніякого конфлікту інтересів», - наголосив Глава Уряду.

Такі матеріали, за його словами, повинні надаватися в Національне агентство з питань державної служби.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності створення на базі Національного агентства з питань державної служби Офісу генерального інспектора: «Це та людина, яка повинна проводити всі службові розслідування».

«Дуже важливо, щоб така сама процедура була для політичних діячів», - підкреслив він. Уряд візьме під контроль виконання постанови у виконавчій гілці влади: «Тепер важливо, що зробить в цьому питанні Парламент і органи місцевого самоврядування, які не підконтрольні Кабінету Міністрів».

«Це базовий принцип прозорості», - додав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua