Арсеній Яценюк: Уряд удвічі зменшив ЄСВ. Звертаємося до бізнесу користуватися цим інструментом, виходити з тіні й платити чесні зарплатні (відео)
четвер, 10 березня 2016, 16:02

Під час засідання Уряду в четвер, 10 березня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до підприємців: «Двократно зменшена ставка єдиного соціального внеску – це інструмент. Ми звертаємося до бізнесу користуватися цим інструментом, виходити з тіні і платити чесні заробітні платні. Ми для цього зробили все».

Арсеній Яценюк нагадав, що минулого року Уряд удвічі зменшив податок на заробітну платню. Для того, щоб збалансувати Пенсійний фонд країни та збільшити протягом року розмір пенсій на 12%, Кабінет міністрів України виділив для прямої бюджетної дотації 144 мільярда гривень: «Щоби всі пенсії були виплачені, так само, як і вони виплачуються протягом останніх двох років. І щоб вистачило коштів на підвищення розміру пенсій».

Такий крок Уряду потребує відповідного кроку з боку бізнесу і підприємництва - детінізації заробітних плат.

Арсеній Яценюк вкотре звернувся до підприємців: «Ми свій крок зробили. Ми дуже просимо, щоб ви зробили свій крок. Тому що тіньові і конвертні заробітні платні – це відсутність належного пенсійного забезпечення в майбутньому для українських громадян. І це відсутність соціальних гарантій».

«20 років йшла дискусія про те, що в Україні надто висока ставка податку на заробітну платню. Ми його вдвічі скоротили. Це означає, що заробітні платні повинні вийти з тіні. Це означає, що люди повинні отримувати вищий розмір заробітної платні, тому що ми взяли на себе фінансування Пенсійного фонду. І через детінізацію ми таким чином і збільшимо доходи бюджету та доходи громадян, і збільшимо фінансовий ресурс для підприємців», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua