Арсеній Яценюк: Уряд вдвічі скорочує кількість державних податкових інспекцій (відео)
середа, 4 листопада 2015, 15:17

Кабінет Міністрів України ухвалює рішення щодо скорочення кількості державних податкових інспекцій вдвічі - з 311 до 161.

Про це на засіданні Уряду в середу, 4 листопада, повідомив Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«До кінця поточного року ми проводимо скорочення як інспекцій, так і особового складу. Тобто кількості інспекторів, митників і інших працівників Державної фіскальної служби», - наголосив він.

Окрім цього, на 17 тисяч осіб буде скорочено кількість працівників Державної фіскальної служби.

На засіданні Уряду реформу Державної фіскальної служби презентував Голова ДФС Роман Насіров.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ця реформа була розроблена особисто Міністром фінансів України разом із керівником Державної фіскальної служби і підтримана західними партнерами.

Він назвав «правильним кроком у правильному напрямку» очищення ДФС відповідно до закону України про люстрацію: «Незважаючи на те, що практично за кожною людиною, яка була звільнена з лав Державної фіскальної служби, стояли політичні і інші інтереси, була проявлена політична воля. І накази про звільнення 42% вищого керівництва Державної фіскальної служби і 15% керівників в областях підписані, і ці особи звільнені».

Нові працівники ДФС, як повідомив Роман Насіров, будуть набиратися на конкурсній основі.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності підвищення заробітних плат для цих нових працівників ДФС. Це, за його словами, дасть змогу побороти корупцію в службі і залучити до роботи фахівців.  Глава Уряду повідомив, що звернувся до Європейської комісії для того, «щоб сформувати фонд для збільшення заробітних плат для державних службовців».

Він також підкреслив, що одна з основних реформ у податковій сфері - це реформа системи адміністрування податків. Вона, за словами Глави Уряду, передбачає менше контактів з податківцями, спрощену звітність і якомога менший вплив Державної фіскальної служби безпосередньо на підприємця.

Глава Уряду доручив голові ДФС на наступних засіданнях Уряду презентувати розроблену спрощену процедури адміністрування податків.

Крім того, в рамках реформи ДФС стоїть завдання щодо експерименту на митниці і «передачі митниць в управління ефективним західним компаніям, які мали відповідний досвід».

Арсеній Яценюк звернувся до Голови ДФС: «У нас залишився тиждень до того, щоб оголосити конкурс на залучення західної компанії до управління низкою українських митниць».

«Це дасть можливість побороти корупцію, побачити реальні доходи з цих митниць і поширити цей експеримент на всю територію України», - підкреслив Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua