Арсеній Яценюк: Уряд відшкодував 7 мільярдів гривень заборгованості з ПДВ (відео)
четвер, 10 грудня 2015, 11:47

«Разом із Міністром фінансів і Головою Державної фіскальної служби ми працюємо над тим, щоб до кінця року максимально збільшити суму відшкодування і погасити борги з відшкодування ПДВ», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Ради з просування експорту в четвер, 10 грудня.

Глава Уряду зазначив, що динаміка з відшкодування ПДВ уже «стала краща, ніж декілька років тому». Заборгованість із відшкодування знизилася з 22 мільярдів гривень до 15 - на 7 мільярдів гривень.

Арсеній Яценюк також зазначив, що загальний обсяг переплати компаніями до бюджету становить близько 24 мільярдів гривень: «Ми шукаємо шлях з нашими західними партнерами, в першу чергу МВФ, яким чином розрахуватися по цій заборгованості держави перед кожною з компаній».

Він зазначив, що Уряд зробив серйозні кроки в частині адміністрування податку на додану вартість: «Проти системи адміністрування був великий крик в стінах українського Парламенту. Надто багато компаній, які мають до сьогоднішнього дня присутність в українському політикумі, виступали проти системи адміністрування ПДВ. Тому що це була схема, як витягувати з державного бюджету мільярди коштів».
Проте після цих кроків Уряду, підкреслив він, «від місяця до місяця йде плюс по збору податку на додану вартість».

«Тепер повинна бути дзеркальна історія у відшкодуванні. Як ми чесно і прозоро збираємо ПДВ, тепер так само треба чесно і прозоро віддавати», - підкреслив Глава Уряду.

Він також підкреслив, що Уряд затвердив програму реформування Державної фіскальної служби: «Вона полягає не просто в арифметичній ліквідації 30% посад в Державній фіскальній службі, що вже зараз робиться. І не просто в тому, що ми провели реорганізацію низки регіональних структур ДФС. Ключове питання – це адміністрування».

Глава Уряду наголосив, що спрощення адміністрування податків передбачене у проекті нового Податкового кодексу.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua