Арсеній Яценюк: Уряд вносить до Парламенту законопроект, який дозолить Кабміну запроваджувати дзеркальні економічні санкції проти РФ
середа, 2 грудня 2015, 14:21

На кожне російське рішення щодо торгівельних обмежень Уряд України буде реагувати дзеркальними санкціями.

"Уряд вносить до Парламенту законопроект про внесення змін до закону про зовнішньоекономічну діяльність з тією метою, щоби Кабінет Міністрів отримав законні і конституційні повноваження щодо запровадження дзеркальних економічних санкцій проти Російської Федерації і будь-якої іншої країни, яка є країною-агресором або не виконує свої двосторонні зобов’язання», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

«Це дасть можливість Уряду невідкладно після введення відповідних торгівельних і економічних санкцій Росією прийняти аналогічні дзеркальні рішення», - сказав він.

«Ми, як завжди, готові до діалогу. Але одностороннього діалогу не буде», - додав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що за попередніми оцінками, введення торгівельного ембарго Росією проти України завдасть збитків українській економіці в розмірі до 600 мільйонів доларів США.

Глава Уряду підкреслив, що Україна готова до запровадження Росією  торгівельних обмежень. За статистикою за дев'ять місяців 2015 року, зазначив він, основним торгівельним партнером України є Європейський Союз: «32,9% - це наша торгівля з ЄС. Протягом останніх трьох років нам вдалося втричі зменшити залежність від російського ринку. Сьогодні залежність від російського ринку становить всього лише 12,8%».

Глава Уряду також повідомив, що 4 грудня урядова делегація відбуває на переговори до Світової торгівельної організації. Він нагадав, що Україна подала спір проти Росії до Світової торгівельної організації з приводу незаконних дій РФ по блокуванню постачання українських вагонів до Російської Федерації: «Розпочинається розгляд спору, перші технічні консультації в рамках такого спору будуть проведені в Світовій торгівельній організації 4 грудня».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua