Арсеній Яценюк: Уряд за ухвалення зі змінами до Конституції нових законів про статус суддів і судоустрій, за призначення нових і чесних суддів та запровадження інституту присяжних
п’ятниця, 1 квітня 2016, 15:46

«Те, що відбувається сьогодні в Україні в судовій системі не може не викликати занепокоєння. Саме тому Уряд наполягає на внесенні змін до Конституції щодо судочинства, ухваленні одночасно з новою редакцією Конституції нових законів про статус суддів і судоустрій, запровадженні нової системи судів, призначенні нових і чесних суддів та запровадженні інституту присяжних», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час церемонії вручення сертифікатів інструкторам категорії «В» Корпусу оперативно-раптової дії  Національної поліції у п’ятницю, 1 квітня.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності забезпечення реального захисту свідкам, які дають свідчення в найскладніших кримінальних провадженнях. Саме це стане основним завданням групи «В» Корпусу оперативно-раптової дії.

Глава Уряду підкреслив, що зараз громадянин може дати свідчення на процесі досудового слідства, але в суді внаслідок залякування чи тиску відмовляється від своїх свідчень. Арсеній Яценюк наголосив, що спецпідрозділ КОРД візьме під захист людей, які готові свідчити і говорити правду: «Це дасть можливість країні побудувати нову якісну систему правосуддя і притягувати до відповідальності найбільш впливових злочинців в країні».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua