Арсеній Яценюк: Уряд забезпечив фінансування придбання вугілля та розрахунки на енергоринку (відео)
неділя, 10 січня 2016, 18:09

Уряд України забезпечив фінансування придбання вугілля та розрахунки на енергоринку. Відключення електроенергії можуть відбуватися тільки в разі пошкодження електричних ліній внаслідок погодних умов, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» в неділю, 10 січня.

Він підкреслив, що Уряду вдалося забезпечити ядерним пальним державну компанію «Енергоатом» - найбільшого виробника електричної енергії в Україні.

Уряду вдалося диверсифікувати постачання ядерного пального, наголосив Арсеній Яценюк: «Якщо раніше ми були повністю залежні від Російської Федерації, то сьогодні частину ядерного пального ми купуємо в американської компанії Westinghouse».

Для другого виробника електроенергії  - «Теплової генерації» -  необхідні запаси вугілля: «На даному етапі в нас є достатні запаси вугілля. І все залежить від того, як далі буде здійснюватися постачання вугілля на українські станції».

«Уряд забезпечив фінансування придбання вугілля та розрахунки на енергоринку. Тому відключення електричної енергії можуть відбуватися тільки по тих населених пунктах, де пошкоджені електричні лінії внаслідок погодних умов», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив, що на засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій він поставив це питання на особливий контроль «кожного керівника області, району і міста».

Він звернувся до представників органів місцевого самоврядування місцевих керівників: «Спілкуйтесь з людьми. Це ваша робота. Пояснюйте людям, як можна перерахувати тариф, як можна використовувати соціальну норму газу, до кого звернутися з тим, щоби відновити тепло- і електропостачання, хто відповідальний за розчистку снігу. Тому що це є пряма компетенція і відповідальність органів місцевої влади». 

«Якщо кожен буде робити свою справу, то у нас в країні буде і тепло, і електрична енергія, і субсидії будуть вчасно оформлятися, і сніг буде почищений. І країна буде розвиватися. А справ у нас таких спільних є дуже-дуже багато», - додав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua