Арсеній Яценюк: Уряд зменшив боргові зобов’язання на 6 млрд доларів. Ми навчилися брати кредити і зменшувати борги (відео)
п’ятниця, 11 грудня 2015, 11:16

«Коли ми прийшли, у нас було 73 мільярди зовнішніх боргів. На сьогоднішній день сума боргових зобов’язань України становить 66 мільярдів доларів. Мінус 6 мільярдів – це відповідь тим, які кажуть, що ми беремо кредити і збільшуємо борги. Ми навчилися брати кредити і зменшувати борги», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк  у Парламенті під час звіту Уряду України за рік роботи у п’ятницю, 11 грудня.

Він підкреслив, що Уряд бере ці кредити «виключно тому, щоб замістити дорогі кредити, які брали попередні уряди, дешевим і довшим ресурсом і зменшити боргове навантаження».

Арсеній Яценюк висловив вдячність Парламенту за ухвалення рішень щодо підтримки реструктуризації боргових зобов’язань країни: «Коли ми прийшли в українську владу, загальний обсяг заборгованості України становив 73 мільярди американських доларів. Не ми брали ці борги – за чотири роки колишнього режиму вони взяли 35 мільярдів доларів. Ми провели реструктуризацію, завдяки якій списали частину боргів, а іншу частину боргів переклали на чотири роки».

Глава Уряду зазначив, що завдяки операції реструктуризації Уряду вдалося на 2016 рік зменшити суму обслуговування державних боргів майже на 10 мільярдів гривень.

Окрім того, завдяки спільному рішенню Уряду і Парламенту були реструкторизовані заборгованості Ощадного банку та Укрексімбанку: «Ми реструктуризували заборгованість «Укрзалізниці», КД «Південний», Укравтодору".

"Наше спільне завдання по зменшенню боргів і по зменшенню боргового навантаження виконується", - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua