Арсеній Яценюк: Уряд зменшив валовий зовнішній борг країни на 4,3 мільярда доларів (відео)
п’ятниця, 5 лютого 2016, 12:36

За минулий рік Уряд зменшив валовий зовнішній борг країни на 4,3 мільярда доларів США та скоротив дефіциту Державного бюджету, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 5 лютого, під час години запитань до Уряду в парламенті.

Він нагадав, що було реструктуризовано 15 мільярдів доларів США державних боргів.

«Ми очікуємо, що Росія подасть на Україну в суд по 3-х мільярдах доларів США, які були нічим іншим, як політичним хабарем Януковичу за непідписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. Тому Уряд ввів мораторій на виплату цього боргу і не виплачує його».

Протягом останніх двох років Уряд робить все для того, аби відбулася економічна стабілізація, підкреслив він, у першу чергу через зменшення дефіциту Державного бюджету: «Це реальні цифри. У нас один з найкращих показників дефіциту Державного бюджету. Ми ріжемо так звані непрофільні витрати, ми оптимізовуємо систему органів державної влади, в тому числі і через зменшення кількості органів державної влади і проведення реформи в Державній фіскальній службі та інших органах виконавчої влади».

Глава Уряду звернувся до народних депутатів ухвалити внесені Урядом законопроекти щодо реформи Державної фіскальної служби: «Дайте нам можливість вичистити старий корупційний анклав корупціонерів-митників і корупціонерів-податкових інспекторів та змінити систему адміністрування і відношення до українського бізнесу».

В тому числі Уряд пропонує ліквідувати податкову міліцію і створити на її базі Службу фінансових розслідувань, нагадав Арсеній Яценюк і звернувся до депутатів підтримати цю ініціативу.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua