Арсеній Яценюк: Урядова податкова реформа дає реальне покращення адміністрування податків і зменшення тиску в першу чергу на заробітну платню
п’ятниця, 4 грудня 2015, 19:30

Урядова податкова реформа як перший крок дасть реальне покращення адміністрування податків і зменшення податкового тиску в першу чергу на заробітну платню. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам в п’ятницю, 4 грудня.

Він навів приклад: «За нашою податковою реформою середня заробітна платня 4 тисячі гривень. Значить, на руки після нашої податкової реформи людина отримає на 200 гривень більше. А підприємець на 800 гривень менше заплатить податків до бюджету. От такий ми зараз сповідуємо підхід».

«Я розумію, чому була запропонована низка податкових ініціатив у вересні місяці. Це було перед місцевими виборами. Але ми не маємо права розкидатися політичними обіцянками, тим більше, якщо ці обіцянки необґрунтовані, якщо ці обіцянки тягнуть за собою скорочення витрат Державного бюджету України на 200 мільярдів гривень», - наголосив він.

Глава Уряду зазначив, що податкова реформа, запропонована Міністерством фінансів України, розроблялася провідними західними фахівцями. Наприклад, до складу робочої групи по розробці податкової реформи  входив Віце-прем'єр-міністр фінансів Словаччини, в якій зараз найкраща податкова система в Європі.

«Моя позиція полягає в наступному. Вона повинна бути збалансована. Вона повинна в першу чергу балансувати з бюджетом. Вона є найкращою основою для того, щоб в стінах українського парламенту знайти компроміс», - підсумував Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua