Арсеній Яценюк: Урядова податкова реформа є найкращою базою для економічних інтересів підприємств і збалансування бюджету (відео)
середа, 25 листопада 2015, 15:01

Повинна бути ухвалена та податкова реформа, яка відповідає як інтересам підприємців, так і інтересам всіх громадян України. Податкова реформа, запропонована Урядом України, і є найкращою базою для збалансування як бюджету, так і економічних інтересів підприємств, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 25 листопада.

«З одного боку йде ослаблення для бізнесу, а з іншого -  держава зобов’язана забезпечити фінансування армії, всіх соціальних виплат, публічного сектора, капітального будівництва», - наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні зустрінеться з Головою Парламенту і керівниками фракцій та комітетів щодо проекту Державного бюджету на наступний рік і податкової реформи.

Уряд виступає за проведення найбільш радикальних реформ, підкреслив він: «Тільки ми не на словах, ми на ділі їх робимо. Ми за цих 20 місяців зробили такі радикальні реформи, які окремі країни-члени Європейського Союзу до сьогоднішнього дня не змогли зробити. Але зупинятися сьогодні не можна. Навпаки - треба пришвидшувати ці кроки».

«Як би кому з політиків не хотілося далі боротися за свій політичний рейтинг, ми далі будемо боротися виключно за рейтинг країни», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Тому бюджет буде прийнятий той, який відповідає нашим домовленостям і тим критеріям, які визначені Міжнародним валютним фондом, - це збалансований бюджет», - наголосив він.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності ухвалення в парламенті пакету законодавства, запропонованого Міністерством фінансів України: «Він спрямований на відновлення стабільності банківського сектора, відновлення кредитування і діяльності компаній».

Зокрема, він назвав правильним підходом ініціативу Мінфіну щодо реструктуризації валютних іпотечних позик громадянам, які взяли кредити для придбання власного житла: «Громадянам, які взяли кредити, отримали серйозне боргове навантаження через російську військову агресію, внаслідок чого ми втратили п’яту частину економіки країни».

Законопроекти, які стосуються зменшення боргового навантаження на підприємства, за словами Арсенія Яценюка, дадуть можливість «не закривати підприємства, а, навпаки - відновити економічний ріст, створити додаткові робочі місця, зберегти чинні робочі місця, збільшити обсяги виробництва, а відповідно - збільшити податки».

«Ті політикани, які сьогодні дуже багато розповідають про реформи, не мають ні найменшого ні економічного, ні політичного уявлення про те, як працює економіка і в яких умовах Україна 21 місяць встояла», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що протягом останнього 21 місяця Уряд в надзвичайно складних умовах «втримує економіку, не допустивши дефолту, працюючи з нашими партнерами у Міжнародному валютному фонді, Світовому банку і з нашими партнерами з Великої сімки і Європейського Союзу в цілому».

«Те, що ми провели боргову операцію по реструктуризації боргів, двічі отримали транш Міжнародного валютного фонду, вчасно платимо заробітні платні і пенсії, збільшили фінансування військового бюджету до більш ніж 5% ВВП, - історичної цифри за всю історію України, - що у нас немає жодної заборгованості по жодному соціальному платежу, - це є досягнення фінансового сектора», - підкреслив Глава Уряду.

Урядові законопроекти, наголосив він, необхідно ухвалити в парламенті до кінця грудня: «Грудень буде дуже інтенсивний як для Уряду, так і для парламенту і Президента України, в необхідності подальшого проведення справжніх реформ, які ми робимо протягом останніх 20 місяців».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua