Усе майно ліквідованих банків повинно продаватися на єдиному публічному майданчику (відео)
середа, 24 лютого 2016, 15:57

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк наголосив на необхідності зобов’язати Фонд гарантування вкладів реалізовувати майно ліквідованих банків виключно в електронному режимі, виключно на електронних торгах і виключно на одному публічному майданчику. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 24 лютого.

Глава Уряду підкреслив, що Фонд гарантування вкладів – це окрема незалежна державна установа, яка займається ліквідацією банків: «Тобто мільярдні активи банківського сектору ідуть до Фонду гарантування вкладів. Чим більша сума від вирученого майна з ліквідованих банків, тим більше відшкодування тим людям і юридичним особам, які мали депозити в цих банках, і відшкодування державі в тому числі».

Арсеній Яценюк нагадав, що два місяці тому в Національному банку України відбулася зустріч із цього питання: «Національний банк поділяє позицію Уряду про те, що все майно ліквідованих банків повинно продаватися виключно на одному публічному майданчику».

Зараз Фонд гарантування вкладів, нагадав він, продає ліквідоване майно на 59 різних майданчиках. При цьому, як зазначив Міністр юстиції Павло Петренко, це не електронні майданчики.

Водночас, підкреслив Глава Уряду, у Міністерства юстиції України працює система електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ».

Арсеній Яценюк запропонував Уряду звернутися до Національного банку України з цього питання: ««Ми готові простягнути руку Фонду гарантування вкладів. Якщо фонду складно, ми можемо зробити спільну постанову Національного банку України і Кабінету Міністрів України, і фактично зобов’язати Фонд гарантування вкладів реалізовувати це майно виключно в електронному режимі, виключно на електронних торгах і виключно на одному публічному майданчику».

«Це дасть можливість отримати необхідні кошти після ліквідації банків, повернути більше депозитів, повернути юридичним особам більше коштів, які залишилися на їх рахунках в ліквідованих банках, і дозволить Національному банку України повернути кошти, які Нацбанк давав як рефінансування. Це дасть можливість в цілому оздоровити сектор», - підкреслив Глава Уряду.

Міністр юстиції України, представник «Народного фронту» Павло Петренко повідомив, що Фонд гарантування вкладів готує до реалізації 47 мільярдів гривень.

Глава Уряду підкреслив, що це ті кошти, які можна повернути «якщо ми публічно зобов’яжемо фонд продавати це майно». «Думаю, що це в інтересах фонду», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua