Арсеній Яценюк: Усі плани з дестабілізації країни, відставки Уряду і зриву плану реформ провалилися (відео)
п’ятниця, 25 грудня 2015, 19:26

Підтримка парламентом України Державного бюджету на 2016 рік – це вотум довіри українським реформам: «Далі ми повинні демонструвати чіткі кроки на нашому правильному шляху», - наголосив на засіданні Уряду у п’ятницю, 25 грудня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він привітав громадян «із тим, що Україна в наступний рік вступає з законом України про Державний бюджет»: «Український парламент разом із Урядом і Президентом України спромігся на те, щоб отримати 263 голоси за закон України про Державний бюджет на 2016 рік. Це документ, по якому фінансово Україна буде жити весь наступний рік. Це наша політика, політика реформ у всіх сферах соціального, культурного, гуманітарного і економічного життя».

Він висловив подяку всім членам Кабінету Міністрів України за активну роботу над проектом бюджету та сім парламентським фракціям і групам, які віддали голоси за цей закон: «Це не підтримка Уряду чи Прем'єр-міністра, - це підтримка країни, це вотум довіри українським реформам».

Минулого року, нагадав він,  за закон про Державний бюджет у парламенті було майже на 30 голосів менше, ніж в поточному: «Це є свідченням того, що український політичний клас дійсно свідомий своєї політичної відповідальності за долю країни».

«Усі плани з дестабілізації країни, відставки Уряду, зриву нашого плану реформ  - всі плани провалилися сьогодні вранці. І це той кредит довіри, який ми як Уряд України та народні депутати України, які підтримали проект закону України про Державний бюджет, не маємо права змарнувати. Далі ми повинні демонструвати чіткі кроки на нашому правильному шляху», - наголосив Глава Уряду.

Він зазначив, що далі необхідно буде проводити «непрості перемовини з міжнародними партнерами для того, щоб і надалі отримувати фінансову підтримку»: «Зараз після детальної і складної роботи з нашими колегами по парламенту необхідно ще раз вивірити всі цифри, ще раз перевірити вже ухвалений закон України на відповідність нашим зобов’язанням перед міжнародними фінансовими організаціями і довести їм, що незважаючи на надзвичайно складну політичну ситуацію, політики проявили мудрість».

Далеко не всі фракції коаліції проголосували за закон України про Державний бюджет, нагадав Арсеній Яценюк: «Я це оцінюю тільки одним шляхом – це втеча від відповідальності, це безвідповідальність і слабка позиція».

«Звертаюсь до тих фракцій юридичної коаліції, які не проголосували. Ми і далі сповідуємо принцип єдності і політичної відповідальності. Так буває, що роблять політичні помилки. Але надто висока ціна для такого політиканства і таких політичних помилок могла бути, якби ми не проголосували закон про Державний бюджет», - наголосив він.

Арсеній Яценюк висловив вдячність фракції «Народному фронту», усі члени якої проголосували за закон про бюджет,  фракції Президента України «Блок Петра Порошенка», «яка змобілізувалася і дала максимальну кількість голосів», всім депутатським фракціям і групам, «які в процесі роботи і прийняття рішення щодо підтримки України віддали свої голоси за фінансову стабільність і за закон України про державний бюджет на наступний рік».

Він зазначив, що в процесі подальшої роботи, «як це було і в минулому, і в позаминулому році, як це завжди відбувається, будуть відповідні зміни і до бюджетного законодавства, і до самого бюджету»: «Ми так само, як це зробили сьогодні вранці, будемо працювати з нашими колегами, з нашими партнерами, з відповідальними українськими політиками над тим, щоби рухатися цим правильним шляхом -  шляхом зміни України».

Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України, Міністерству соціальної політики України, Міністерству освіти України і Міністерству економіки України провести роботу  в парламентських комітетах, «щоби закони, які були проголосовані, вийшли в редакції, яка безпосередньо голосувалася».

Глава Уряду окремо відзначив роль Голови Верховної Ради, який «вчора проявив принциповість, мудрість і надзвичайно ефективний підхід в прийнятті всіх актів законодавства»: «Знаю, що наша робота з комітетами дасть можливість подати на підпис Голові Верховної Ради України саме узгоджені закони, ті, які були проголосовані в тих редакціях, які обговорювалися і які затверджувалися комітетами парламенту».

Він також привітав Міністра економіки України Айвараса Абромавічуса доз ухваленням у парламенті закону України про державні закупівлі: «Було непросто, але нам це вдалося зробити. Це ще один крок  до прозорих закупівель і до того, щоби менше грошей з державної кишені йшли на різного роду посередницькі компанії за завищеними цінами». 

Арсеній Яценюк звернувся до членів Уряду: «Будемо далі готувати план роботи на 2016 рік  і працювати на те, щоби всі ці закони і всі ці реформи, які ми проводили, дали свій результат. Вони, звичайно, потребують часу. Часу не так багато. Але багато зроблено, і тому треба просто прискоритися, щоб люди відчули, що в країні відбуваються зміни».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua