Арсеній Яценюк: Успіх України для американської адміністрації, для Європейського Союзу є також їхнім успіхом. І це є поразкою Росії
п’ятниця, 4 грудня 2015, 21:20

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявляє, що Сполучені Штати Америки є не просто стратегічним партнером України. «Це країна, яка в числі перших виступила жорстко за територіальну цілісність і незалежність української держави. Виступила не тільки на словах», - сказав він в інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 4 грудня.

«США ввели санкції. Вони разом з членами Європейського Союзу жорстко стали на захист українського суверенітету. Вони прийняли програму фінансування для України. Вони разом з європейцями активно працювали з Міжнародним валютним фондом для того, щоб домогтися програми по МВФ. Вони разом з кредиторами також вели дискусію для того, щоби ми провели реструктуризацію мільярдних боргів. Вони в своєму бюджеті на наступний рік передбачили 300 мільйонів американських доларів для фінансування національної безпеки і оборони країни. Вони вже з свого бюджету зараз виділили кошти на нову українську поліцію, якою займається Міністр внутрішніх справ разом з Урядом», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо візиту Віце-президента США в Україну наступного тижня, Арсеній Яценюк зазначив, що Джо Байден – «це є великий друг України, людина, яка, знаєте, відчуває Україну». «І коли приїжджають друзі, і коли ти з ними спілкуєшся, то вони завжди мають чесну і відверту розмову», - сказав він.

Глава Уряду нагадав, що в США «публічно заявляли, про те, що необхідна реформа органів української прокуратури». «Органи прокуратури є повністю незалежними від Кабінету Міністрів України. Прокуратура є незалежною, (кандидатура її керівника.Ред.) подається Президентом, призначається Верховною Радою України. І ми поважаємо незалежність прокуратури. Але я певен, що в прокуратурі необхідно провести серйозну реформу. Не просто особистості поміняти в органах прокуратури, а систему, бо зміна особистостей, як правило, не призводить до зміни системи», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що під час українсько-американського інвестиційного форуму американська адміністрація була дуже чітка – «вони бачать, скільки багато зроблено в Україні, і вони це реально цінують».

«І так само цінують і наші європейські партнери», - наголосив Арсеній Яценюк.

В Європі за його словами, визнають, що рішення українського Уряду складні, непопулярні. «Але ви змогли це зробити за 21 місяць», - кажуть європейські партнери, зазначив Арсеній Яценюк.

«Сподіваюся, що Джо Байден скаже: те, що ви зробили, вам зараховано, але вам треба ще набагато більше зробити. Помагають тільки тим, хто сам собі допомагає, хто демонструє волю. І тоді наші західні партнери мають ще набагато більше переконання і впевненості, що Україна рухається правильним шляхом, що ми робимо правильні речі, що Україна реально змінилася. І що інвестиції наших західних партнерів в Україну є в першу чергу для них інвестиції в них самих також», - зазначив він.

«Тому що успіх України для американської адміністрації, для Європейського Союзу – це є також їхнім успіхом. І це є поразкою Росії», - підкреслив Глава українського Уряду. 

Він повідомив, що в понеділок по завершенні візиту в Брюссель, де візьме участь у засіданні Ради Асоціації Україна-ЄС матиме зустріч із Джо Байденом.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua