Арсеній Яценюк: Уже 5,4 мільйона сімей отримують субсидії (відео)
неділя, 10 січня 2016, 18:21

«Усі страхи, які були ще півроку тому з приводу того, що субсидію неможливо оформити або що цей механізм не буде працювати, виявилися політичною брехнею. Практично кожен третій громадянин країни отримує пряму фінансову допомогу від держави», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» в неділю, 10 січня.

Арсеній Яценюк звернувся до громадян оформлювати субсидії: «Мало хто вірив у те, що держава буде реально допомагати кожному, хто потребує цієї допомоги. Але правда наступна: 5,4 мільйона українських сімей не просто звернулися за субсидіями, а отримують ці субсидії. І кожен з вас це знає. Якщо ви самі не отримали субсидію, то ваші знайомі, близькі і друзі її отримують. Запитайте у них, чи реальний механізм, який запропонувала держава по допомозі щодо зменшення вартості житлово-комунальних послуг. Так, реальний».

Глава Уряду зазначив, що деякі сім'ї сплачують в поточному році навіть менше, ніж торік.

Арсеній Яценюк також нагадав, що за рішенням Уряду домогосподарства, які використовують природний газ для опалення оселі, можуть протягом шести місяців використати 1200 кубічних метрів газу (за пільговою вартістю. – Ред.) за тим графіком, який їх влаштовує»: «Наприклад, грудень був теплий. Це означає, що споживання газу було меншим. І якщо ви зекономили газ в грудні, то той обсяг зекономленого газу ви можете легко використати в січні. Або навіть у тому випадку, якщо ви в січні використаєте більше, ніж зекономили в грудні, то ви можете частину газу з наступних місяців також використати в найбільш холодний місяць». 

«Тому на шість місяців у вас є обсяг газу за пільговою ціною, яка складає 3600 гривень - це половина від ринкової вартості газу, яку ви використовуєте на власний розсуд», - звернувся Арсеній Яценюк до громадян.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua