Арсеній Яценюк в День пам’яті жертв Голодомору: Ми не сміємо дозволити світові забути цей злочин
субота, 28 листопада 2020, 11:00

«Спроби стерти навіть згадки про вбивство голодом українського селянства – це спроби стерти Україну, її минуле й майбутнє, її жертву та її боротьбу з книги людського буття», - наголосив прем‘єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у День пом’яті жертв Голодомору.

Він підкреслив, що протягом десятиліть геноцид Кремля проти нашого народу категорично заперечувався: «Радянський режим робив усе можливе, щоб ліквідувати навіть натяк на пам’ять».

«Ми не сміємо дозволити світові забути цей злочин», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Навіть якщо у когось з нинішніх можновладців раптом відбирає мову і думку, навіть якщо в них не вистачає сил осягнути його масштаби і наслідки для всього людства, кожен з нас, українців, не має права це забути», - наголосив лідер НФ.

Він закликав підтримувати такі ініціативи, як «Зерна правди»: «Так ми промовляємо до мільйонів замордованих голодом, до дітей і старих, до тих, хто не вижив, і тих, хто не народився».

«Увічнимо кожного, не дамо замовчати, приховати українську трагедію. Забуття про злочин вбиває, правда визволяє і дає майбутнє», - зазначив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua