Арсеній Яценюк в Харкові: «Електроважмаш» отримає нового керівника (відео)
вівторок, 23 лютого 2016, 15:45

«Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради України проект закону, який надає можливість Уряду протягом шести місяців після ухвалення закону приймати рішення про скасування контрактів з керівниками державних компаній, які неефективно виконують свою роботу і які виконують свою роботу виключно через призму політичного і бізнес-інтересу», - підкреслив   Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Харкові у вівторок, 23 лютого, під час відвідання заводу «Електроважмаш».

Арсеній Яценюк нагадав, що підприємство  «Електроважмаш» опинилося в ситуації, коли судовим рішенням стосовно іншого судового рішення відбулося» звільнення одного керівника і призначення іншого»: «Це є неприпустимим».

Глава Уряду підкреслив, що економічна ситуація в Україні потребує запровадження нової індустріальної політики. «Електроважмаш» є однією з основ такої нової індустріальної політики, наголосив він, зазначивши, що зараз це підприємство конкурує зі світовими гігантами, наприклад компанією Siemens та Alstom.

Урядом прийнято рішення про запровадження не тільки нової індустріальної політики в цілому, але й нової політики управління об'єктами державної власності: «Неприпустимо, коли державні компанії є годувальницями політичних партій, знаходяться під впливом тих чи інших політичних діячів. Саме тому Уряд прийняв рішення про початок конкурсу на призначення п’яти найбільших державних компаній».

22 лютого, нагадав він, оголошено конкурсний відбір на посади керівників  чотирьох підприємств - «Електроважмаш», ПАТ «Центренерго», УДППЗ «Укрпошта», «Електроважмаш», ДП «Укренерго».

«Очікую, що достойні менеджери, які здатні запроваджувати нову індустріальну політику в країні, подадуться на конкурсну комісію, і Уряд прийме рішення незалежної конкурсної комісії. Очікую на невідкладне призначення нового керівника компанії «Електроважмаш» та інших керівників», - підкреслив він.

«Електротяжмаш» – перший на шляху отримання нового керівника», - наголосив він і звернувся до колективу підприємства взяти активну участь в дискусії щодо призначення нового керівника компанії.

«Далі ми будемо рухатися по шляху незалежного призначення керівників топ-50 найбільших державних компаній», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua