Арсеній Яценюк в інтерв’ю «Фокусу»: У бюджеті-2016 буде закладено зростання соціальних стандартів
п’ятниця, 20 листопада 2015, 13:18

Уряд передбачить у проекті Державного бюджету на 2016 рік збільшення соціальних стандартів: «Думаю, потрібно закласти зростання на рівні поточного року», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналу «Фокус».

«Усе буде залежати від того, де ми знайдемо ресурс», - сказав він.

Глава Уряду підкреслив, що основа проекту бюджету на наступний рік  - це видатки на національну безпеку і оборону: «На це, як і було заявлено, ми виділимо 100 млрд грн. Адже, судячи з останніх звітів, війна далека від закінчення».

Він також наголосив на необхідності зберегти бюджетний дефіцит на рівні 3,7%.

Арсеній Яценюк наголосив, що держбюджет повинен ухвалюватися разом із податковою реформою: «Вважаю, що податкова реформа, яка була запропонована Міністерством фінансів, є дуже хорошою базою для реальних податкових перетворень».

Відповідаючи на запитання щодо альтернативного проекту податкової реформи, який пропонує парламентський комітет, Арсеній Яценюк підкреслив: «Будь-який проект податкової реформи повинен передбачати не тільки зниження податків. Адже основна проблема - не ставки, а адміністрування податків».

«Якщо хтось пропонує радикально знизити ставки, він повинен запропонувати також радикальне зниження витрат держбюджету. Тому я звертаюся до авторів такої радикальної реформи з питанням: де зрізати понад 200 млрд грн? Із вчителів, військових, лікарів, нацгвардійців, поліцейських. Як зрізати третину бюджету?» - підкреслив Арсеній Яценюк.

Для проведення урядової податкової реформи витрати держбюджету необхідно скоротити на близько 60 млрд грн, насамперед за рахунок оптимізації логістики витрат: «Значна частина витрат уже перейшла на місцеві бюджети після децентралізації».

Також, підкреслив Глава Уряду,  Кабінет Міністрів буде максимально економити на держапаратів: «Торік ми скоротили держапарат більш ніж на 20%, а автопарк - майже вдвічі. Літаємо рейсовими літаками, економкласом».

«Далі буде оптимізація всіх витрат, у тому числі непрофільних і неефективних», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua