Арсеній Яценюк в інтерв’ю UA:Першому: «Це останній шанс для України стати частиною європейського простору і на успіх» (відео)
четвер, 19 листопада 2015, 22:18

«Вважаю, що це останній шанс для України стати частиною європейського простору і це останній шанс на успіх. Вперше за всю історію нашої держави, вперше за віковічну історію нашої держави після російської агресії ми втримали свою державу і втримали незалежність вже 20 місяців», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі «Прайм-Тайм з Мирославою Гонгадзе», яке вийшло в ефір у четвер, 19 листопада.

«Знаю, що складно. Знаю, що в декого опускаються руки. Знаю про те, що владу не люблять. Але знаю про те, що на нас історична відповідальність лягла за майбутнє країни. І треба йти тільки вперед», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк  зазначив, що рік тому політичні сили у парламенті підписали коаліційну угоду, в якій було написано, що «ми запроваджуємо ринкові тарифи на енергоносії, зменшуємо витрати Державного бюджету, реформуємо систему нарахування пенсій, ліквідовуємо спецпенсії, проводимо прозору приватизацію».

«Все, що було підписано в коаліційній угоді, - все мною виконується. Чудово усвідомлюючи, що це не добавляє особисто мені чи Уряду політичних рейтингів. Так, це непопулярні заходи. Але я так само 20 місяців тому сказав, що усвідомлюю, на що йду. Треба було вибирати - або власна політична популярність, яка недовго триває (у нас було багато популярних політиків, вже про них забули), або реальні кроки для країни, для того щоби країна стала популярною», - підкреслив Глава Уряду.

Він повідомив, що 11 грудня у парламенті Уряд відзвітує за рік діяльності.

Відповідаючи на запитання щодо змін в Уряді, він нагадав, що за Конституцією Прем'єр не має повноважень самостійно поміняти Кабінет Міністрів, змінити того чи іншого міністра.

В той же час він зазначив, що ініціюватиме ці зміни: «В мене вже є конкретний план по новій структурі Кабінету Міністрів, по новій структурі обласних і районних державних адміністрацій і по окремих кадрових призначеннях. І з Президентом України ми повинні прийняти спільне рішення, тому що в нього найбільша фракція».

«Ми почали цей процес обговорення. Це повинно бути спільне рішення Президента країни, який має першу фракцію по кількості, і Прем'єр-міністра країни, який має другу фракцію по кількості», - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи розвалиться коаліція, Арсеній Яценюк сказав: «Немає права, щоб вона розвалилася. Це просто не варіант для країни». 

«Звичайно, є деякі українські політикани, які сподіваються на те, що на популістській риториці, на антиурядовій риториці можна заробити рейтинг, а потім будуть дострокові парламентські вибори, а потім вони повернуться кудись на білому коні. Я думаю, що «потім» вже не буде», - наголосив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua