Арсеній Яценюк: В разі відмови Росії реструктуризувати борг, Уряд України запровадить мораторій на виплату РФ 3-х мільярдів доларів
п’ятниця, 13 листопада 2015, 12:59

«Інших умов, ніж ми запропонували іншим кредиторам, Росія не отримає. У тому випадку, якщо Росія не погодиться на відповідну реструктуризацію, Уряд України запровадить мораторій на виплату Російській Федерації 3-х мільярдів доларів боргів», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Міністром фінансів США Джейкобом Лью в п’ятницю, 13 листопада.

Глава українського Уряду нагадав, що ці кошти були отримані від Росії Віктором Януковичем у 2013 році.

Український Уряд, підкреслив Арсеній Яценюк, пропонував всім міжнародним кредиторам приєднатися до операції з реструктуризації боргів: «Всі, окрім Російської Федерації, приєдналися, і ми завершили процедуру реструктуризації. У нас була остання пропозиція до РФ щодо проведення перемовин 29 жовтня, але Росія вкотре відмовилася. Тому зараз від Росії залежить, чи готова вона далі продовжувати переговори, чи ні».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що Уряд очікує на рішення МВФ щодо зміни політики кредитування по відношенню до тих країн, які мають відповідні фінансові протиріччя з кредиторами «на кшталт того кейсу, який у нас є зараз з Російською Федерацією».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua