Арсеній Яценюк: В Україні треба розміщувати військові бази ЗСУ за найвищими стандартами НАТО. Все інше – прожекти (відео)
середа, 14 квітня 2021, 23:51

Зараз Україні реально домогтися підписання Плану дій щодо членства в НАТО, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Підсумки з Анною Валевською» на телеканалі «Еспресо.TV».

Відповідаючи на запитання стосовно можливості розміщення на території України баз НАТО для стримування російської агресії, Арсеній Яценюк зазначив: «Треба бути реалістом. Не мрійником, а реалістом. Зараз треба розміщувати військові бази українських Збройних Сил, які оснащені за найвищими стандартами НАТО. От це – реально. А все інше – це прожекти».

«Зараз реально добитися підписання Плану дій щодо членства в НАТО. Добитися спільних навчань. Зараз реально добитися фінансової допомоги від наших західних партнерів. Це реалізм і прагматизм і адекватність», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз влада «на міжнародній арені почала більш-менш адекватно діяти»: «У принципі, ті кроки, які вони здійснюють на міжнародній арені, зараз правильні. Але поки що це кроки, які більше мають промовистий характер, а не дієвий. Треба перейти до конкретних дій».

«Номер один – План дій щодо членства в НАТО. Номер два – спільна підтримка всіх країн-членів НАТО і Великої сімки проти російської агресії. Номер три – фінансова підтримка. Номер чотири – постачання зброї для України. Номер п’ять – санкції проти Росії. І номер шість – це заборона «Північного потоку», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua