Арсеній Яценюк: «Вбачаю три варіанти виходу з політичної кризи. Сподіваюся, парламентська коаліція відновить свою діяльність і ми будемо рухатися далі»
середа, 9 березня 2016, 12:28

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вбачає три варіанти виходу з політичної кризи в Україні. Про це Глава Уряду заявив журналістам по завершенні урочистих заходів з вшанування 202-річчя з дня народження Тарас Шевченка в середу, 9 березня.

Перший варіант був запропонований Главою Уряду: «Відновити діяльність коаліції, доформувати склад Кабінету Міністрів України і рухатися далі шляхом реформ, так як альтернативи цьому не існує».

«Другий варіант – це коли Президент України і фракція «Блок Петра Порошенка» бере на себе відповідальність за формування нового Кабінету, нової програми і коаліції, презентує народу України і відповідним чином отримує підтримку», - наголосив він.

«Третій варіант - це дострокові вибори», - підкреслив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це – найбільш неприйнятний варіант.

Він наголосив на важливості в найкоротший термін вибрати один із цих трьох варіантів: «Я запропонував свій - перший варіант. І сподіваюся, що учасники парламентської коаліції, в першу чергу це Радикальна партія і «Самопоміч», приймуть рішення про відновлення діяльності парламентської коаліції і про подальший рух шляхом реформ в Україні», - наголосив він.

«Чим швидше це питання буде вирішено, тим швидше ми будемо проводити ті зміни і реформи, яких потребує країна. Тому що внаслідок політичної невизначеності фактично всі процеси змін в країні призупинені. Відсутність стійкої парламентської коаліції і підтримки з боку цієї коаліції для Уряду України є основною перепоною на цьому шляху», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що для будь-якого українського Уряду найбільш важливе – «не потрапити в пастку, в яку попав чинний Уряд, коли члени парламентської коаліції, які формували цей Уряд, відмовилися його підтримувати, причому абсолютно безпідставно».

«Сподіваюся на те, що парламентська коаліція відновить свою діяльність і ми будемо далі рухатися і боротися», - додав Арсеній Яценюк, процитувавши слова Тараса Шевченка: «Борітеся – поборете».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua