Арсеній Яценюк: Від кількості замін урядів життя не змінюється, а рейтинг нічого не вартує в порівнянні з майбутнім країни
п’ятниця, 19 лютого 2016, 20:48

Проведення непопулярних реформ негативно позначається на рейтингах політиків і це доведено досвідом Маргарет Тетчер, Лєшека Бальцеровича і Олександра Квасьнєвського, сказав Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у п'ятницю, 19 лютого, в інтерв'ю українським телеканалам.

«Чим більше ти піднімаєш тарифи, тим нижчий у тебе рейтинг. Чим більше ти вживаєш заходів економії, тим нижчий у тебе рейтинг. Чим більше ти проводив непопулярних реформ, тим нижчий у тебе рейтинг», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Але якщо я це не буду робити, а це не робив ні один прем'єр протягом 20 років, тому що вони турбувалися про свій рейтинг, - то хто тоді це зробить в країні? Так, я пішов на політичне заклання, це правда. Я все чудово усвідомлюю. Але моє завдання було – забути про свій політичний рейтинг і зробити ті фундаментальні зміни в країні, які потребувала країна. Я з цим завданням рухаюся вперед. Тому що я вірю в те, що це є єдино правильний рецепт. І вся наша команда», - наголосив Глава Уряду.

«Щодо рейтингів. Подивіться на рейтинги Парламенту, Президента і Уряду. Ми всі в одній категорії. Всі. Тому що є загальне невдоволення до влади. І так завжди відбувалося в кожній країні. Я подивився на рейтинги Маргарет Тетчер під час її управління. Бальцеровича, Коморовського, Квасьнєвського під час проведення складних реформ. Один в один картинка», - додав Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що в деяких країнах уряди міняли кожний рік по два рази. «До того моменту, доки не зрозуміли: від кількості замін урядів життя не змінюється. Не обличчя змінюють життя, а конкретні дії і реформи. Один уряд пішов – інший уряд прийшов. Той, який прийшов, тільки півроку буде розбиратися, що треба робити. Ну, півроку, правда, ще буде розповідати про те, що попередники все робили погано», - сказав Арсеній Яценюк.

На переконання Прем'єр-міністра, йому було б політично вигідно, якби Парламент підтримав резолюцію недовіри Уряду. «Але для держави, якщо говорити виключно з державної точки зору, мій рейтинг нічого не вартує в порівнянні з майбутнім країни. Проте з політичної доцільності не можна керувати країною», - підсумував Арсеній Яценюк.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua