Арсеній Яценюк: Віктор Чумак між роботою в НАЗК і роботою народного депутата вибрав статус депутата. Уряд оголосить повторний конкурс на посаду (відео)
середа, 24 лютого 2016, 15:52

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк пропонує Кабінету Міністрів звільнити народного депутата Віктора Чумака з НАЗК та оголосити повторний конкурс на посаду члена агентства. Про це Глава Уряду наголосив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 24 лютого.

Відповідно до закону, було обрано трьох членів агентства. Проте один з обраних членів НАЗК народний депутат Віктор Чумак відмовляється від цієї роботи.

Арсеній Яценюк звернувся до заступника Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль  повідомити, як це може вплинути на виконання критеріїв для отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Заступник Міністра закордонних справ підкреслила, що це питання зараз на особливому контролі, адже усе необхідне законодавство вже ухвалене, єдиний невиконаний критерій –  запуск НАЗК.

Міністр юстиції України Павло Петренко України підкреслив, що згідно з законом про запобігання корупції, Національне антикорупційне агентство як колегіальний орган починає функціонувати, якщо в нього обрано мінімум три члени - більшість складу: «Коли є тільки два члени НАЗК, то воно не є функціональним і не може виконувати свої повноваження».

Якщо народний депутат Віктор Чумак терміново відкличе свою заяву, залишиться членом НАЗК, підкреслив Глава Уряду,  він зможе працювати, "і ми фактично виконаємо пункт для безвізового режиму".

Якщо народний депутат Віктор Чумак терміново відкличе свою заяву, залишиться членом комісії, підкреслив Глава Уряду, «ця комісія може почати працювати, і ми фактично виконаємо пункт для безвізового режиму».

Арсеній Яценюк запропонував  публічно звернутися Віктора Чумака: «Хай він протягом 24 годин повідомить Уряд, чи він свідомо прийняв рішення про те, що він не бажає працювати в Національному  агентстві з запобігання корупції. Якщо ні (Не бажає працювати. – Ред.), то це означає, що ми тоді повинні його звільнити і знову проводити конкурс. Це затягування часу, але у нас тоді немає іншого варіанту».

Пізніше під час засідання Уряду Арсеній Яценюк повідомив, що щойно дізнався, що Віктор Чумак «між роботою в органі по боротьбі з корупцією і роботою в статусі депутата Верховної Ради вибрав статус депутата Верховної Ради».

«Це означає, що нам доведеться знову оголошувати конкурс. Дуже прикро, що не вдається запустити роботу Національного агентства з запобігання корупції», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що пропонуватиме Кабінету Міністрів  звільнити Віктора Чумака з НАЗК, до якого він обирався на прозорому конкурсі.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua