Арсеній Яценюк вимагає розробити надзвичайний план заходів, щоб пройти зиму зі стабільною енергетичною системою (відео)
п’ятниця, 27 листопада 2015, 19:08

«Достатніх запасів вугілля немає. Вимагаю невідкладний, надзвичайний план заходів для того, щоб пройти зиму в стабільній енергетичній системі», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні антикризового енергетичного штабу в п’ятницю, 27 листопада.

Глава Уряду назвав складною нинішню ситуацію на українському електроенергетичному ринку: «За тими даними, які є в мене, чітко видно, що достатніх запасів вугілля немає».

Він нагадав, що ще три місяці тому доручав вжити заходів, аби такої ситуації не виникло.«Для того, щоб не було відключень, як це було в минулому році, я вимагаю невідкладний, надзвичайний план заходів для того, щоб пройти зиму в стабільній енергетичній системі», - наголосив Арсеній Яценюк.

Необхідні ресурси держава виділила як через Державний бюджет, так і шляхом кредитування енергетичних компаній, підкреслив він: «Зараз ці ресурси не просто треба освоїти. Нам потрібні запаси вугілля, розуміючи, що Росія буде блокувати постачання вугілля».

«Мета Росії – це повна дестабілізація ситуації в Україні. Так само, як і вони дестабілізують ситуацію в світі», - підкреслив він.

За результатами енергетичного штабу, повідомив лідер «Народного фронту», будуть підбиті підсумки виконання плану з надзвичайних заходів, який був затверджений розпорядженням Уряду, а також  рішення щодо «конкретних заходів по тому, щоби українська енергетична система пройшла зимовий період в стабільному режимі».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua