Арсеній Яценюк виступає за більш проактивну позицію української сторони в питанні Білорусі та введення санкцій проти білоруського режиму
субота, 5 вересня 2020, 09:29

Арсеній Яценюк  підкреслив важливість більш проактивної позиції української сторони в ситуації з Білоруссю: «Треба негайно виходити на консультації з нашими європейськими партнерами і США. Україна тут повинна відігравати ключову роль», - заявив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт»  у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» 4 вересня.

Це предмет національної безпеки для України, вважає Арсеній Яценюк: «Втрата Білорусі як суверенної, демократичної і незалежної держави означає розширення Росії і це ще одна територіальна загроза і для України, і для Європи».

На його думку, Україна могла би бути одним з ключових модераторів в питанні того, щоби «народ Білорусі отримав чесні і прозорі вибори, а ті, які били мирних громадян Білорусі, понесли відповідальність». «Це був би серйозний і вагомий крок. І голос України почули б і Європа, і світ, і ми би впливали на світові процеси», - додав він.

Арсеній Яценюк вважає, що офіційний Київ повинен «вже зараз публічно заявити про те, що Україна готова розглядати питання про введення персональних і секторальних санкцій проти білоруської влади і проти тих, які порушували права білоруських громадян на чесні вибори». «Підкреслюю - і персональні, і секторальні, тобто, економічні», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua