Арсеній Яценюк виступає за широку програму кредитування для розвитку економіки і створення робочих місць (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 17:36

Для розвитку економіки, створення нових робочих місць і розвиток самозайнятості потрібні дешеві довгі кредити в національній валюті, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками банківського сектору у вівторок, 26 січня.

Завдання для Уряду, підкреслив Арсеній Яценюк, - це насамперед створення робочих місць, у тому числі й через самозайнятість. Іноземні інвестори наразі вбачають ризики в інвестуванні в Україну через військову невизначеність на Донбасі: «Це означає, що ми повинні запускати внутрішні механізми розвитку економіки».

Він зазначив, що за макроекономічними прогнозами на 2016 рік,  світову економіку чекає багато викликів: «Загальна економічна ситуація потребує нестандартних рішень».

Глава Уряду звернувся до представників банківського сектора поділитися своїми думками, «як забезпечити в 2016 році широку програму кредитування як для бізнесу, так і для населення, в першу чергу на самозайнятість, створення робочих місць і підприємництва».

Наразі, зазначив Глава Уряду, кредитується в основному не виробництво, а видаються переважно короткострокові кредити на споживання.

Він наголосив на необхідності «дешевих довгих кредитів в національній валюті».

Арсеній Яценюк нагадав, що коли він перебував на посаді керівника Національного банку України у 2004 році, запускалася програма довгого рефінансування: «Ці гроші йшли безпосередньо на індустрію, машинобудування – на те, щоби розвивати економіку», - звернувся він до представників банківського сектору.

«Потрібні кредити на те, щоби люди могли створювати бізнес і розвивати самозайнятість в країні», - наголосив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua