Арсеній Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+: Збройні сили Альянсу та України мають бути на одному рівні підготовки і оборонятися однією зброєю (відео)
четвер, 6 квітня 2017, 14:01

«Не бійтеся постачати оборонювальну зброю для України. Не бійтеся Росії. Ми захищаємо ваші кордони. Наші вояки зі зброєю в руках захищають безпеку Європи», - звернувся Арсеній Яценюк до партнерів з НАТО під час ювілейного 10-го Київського Безпекового Форуму, організованого Фондом «Відкрий Україну».

Арсеній Яценюк виступив під час дискусії «Зміцнення співробітництва та безпеки України та країн Балтії», в якій на його запрошення беруть участь прем’єр-міністри України Володимир Гройсман, Естонії Юрі Ратас, Латвії Маріс Кучінскіс та Литви Саулюс Скверняліс у форматі, який був вперше заснований у 2015 році в Ризі за його ініціативи як тогочасного глави українського уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Європа і НАТО «повинні для себе зробити висновки, яким чином відповідати на нові виклики».

Він наголосив, що Україна «заплатила надто велику ціну за відсутність політичної волі серед країн-членів НАТО у 2008 році заявити на весь світ, що Україна і Грузія отримують План дій щодо членства в НАТО»: «Ціна цьому – анексована територія Грузії. Ціна цьому – анексований Крим, тимчасово втрачений Донецьк і Луганськ. Ціна цьому – військові злочини в тому числі в Сирії».

«На силу треба завжди відповідати силою. По-іншому у світі не буває. Це єдиний формат, який розуміють диктаторські режими», - наголосив він.

Арсеній Яценюк висловив переконання, що партнери з НАТО «повинні подумати над новим форматом співробітництва»: «Я б його назвав НАТО+».

«На моє переконання, формат НАТО+ повинен передбачати, що Збройні сили тих країн, які входять в цей формат, є повністю взаємопов’язані та взаємоефективні разом з країнами-членами НАТО. Ми повинні повністю відповідати всім стандартам Збройних сил країн-членів Альянсу», - підкреслив він.

«Розумію, що зараз немає політичної волі швидко прийняти Україну в Альянс. Але повинна бути політична воля, щоби Збройні сили країн-членів НАТО і Збройні Сили України були на одному рівні підготовки, говорили однією мовою і оборонялися однією зброєю», - наголосив лідер «Народного фронту».

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua