Арсеній Яценюк виступає за термінове запровадження постійної міжнародної моніторингової місії на Азові, - інтерв’ю "Радіо Свобода"
субота, 6 жовтня 2018, 13:01

"Ми не допустимо, щоб Росія заблокувала Азов і Маріуполь. Слід терміново запровадити постійну міжнародну моніторингову місію на Азовському морі", - наголосив лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв’ю "Радіо Свобода" під час свого візиту до Берліна для зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель 5 жовтня.

Він підкреслив, що конфлікт на Азові - "частина плану агресії Росії проти України": "Анексія Криму, далі Донецьк і Луганськ, далі Путін сподівався, що він захопить Маріуполь, Херсон, дійде до Одеси, дотягне повністю ланцюг до Придністров’я".

"Це був початковий план Путіна. Він думав, що його там з короваями будуть зустрічати, а зустріли озброєні українці, які б’ються за свою країну", - сказав він. 

План цілком зрозумілий, підкреслив лідер "Народного фронту": "Ізолювати Маріуполь, дестабілізувати його, спробувати реалізувати план захоплення подальших територій України".

Аресній Яценюк наголосив, що українські Військово-морські сили збільшують свою присутність, але "вона недостатня, незважаючи на те, що ми відбудували армію". Він зазначив, що Україна  воює з ядерною державою, "яка витрачає десятки мільярдів доларів на свої збройні сили".

"Я вважаю, що країни-члени НАТО, а не лише США, мають ухвалити рішення щодо постачання військових суден для охорони Азовського моря. Щодо політичних аспектів, то, звичайно, ми не хочемо ескалації. Але ми не допустимо, щоб Росія заблокувала Азов і заблокувала Маріуполь. Тому я вважаю, що слід терміново запровадити постійну міжнародну моніторингову місію на Азовському морі", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua