Арсеній Яценюк виступає за запровадження відкритих конкурсів на посади директорів шкіл по всій країні (відео)
п’ятниця, 2 жовтня 2015, 14:39

У п’ятницю, 2 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк побував у спеціалізованій школи №148 ім. Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови і літератури, де зустрівся з директорами київських шкіл, які перемогли у відкритому конкурсі на посади.

Директор школи №148 Сергій Горбачов є одним із керівників навчальних закладів, призначених за результатами такого відбору в Києві. Загалом директорами шкіл за конкурсом стали 22 особи, 19 – керівниками дошкільних навчальних закладів.

Арсеній Яценюк назвав запровадження в Києві такого відкритого конкурсу «безпрецедентним і дуже правильним». Він повідомив, що місцева влада Чернівців також вже прийняла рішення про проведення відкритого конкурсу.

Глава Уряду наголосив на необхідності запровадження конкурсів на посади директорів навчальних закладів по всій країні. На його переконання, врегулювати це питання можна рішенням Кабінету Міністрів, аби  допомогти органам місцевої влади: «Щоб це була абсолютно чітка, зрозуміла формула - який механізм конкурсного відбору, які тести і процес прийняття рішення».

Він підкреслив, що директори, які перемогли у відкритому конкурсі, «мають волю, бажання робити зміни і мають візію».

«Ваша справа стосується майбутнього країни. З кожної дитини, яку ви виховуєте, - може стати Нобелівський лауреат, майбутній командувач українськими військами, майбутній президент, прем'єр, майбутній найкращий лікар в Україні, найкращий фізик. Тобто у ваших руках – майбутнє країни», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк привітав директорів шкіл із прийдешнім Днем працівника освіти: «Дякую вам за те, що ви взяли таку важку ношу. Ви надзвичайно обдаровані, і я певен в тому, що в кожній із ваших шкіл буде порядок».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua