Арсеній Яценюк внесе до Парламенту подання про призначення Міністра у справах учасників АТО (відео)
середа, 21 жовтня 2015, 13:01

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до Міноборони, МВС та неурядових організацій надати пропозиції щодо призначення Міністра у справах учасників АТО без створення  відповідного міністерства.

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 21 жовтня.

Він також нагадав, що відповідно до закону України про Кабінет Міністрів України, в Прем'єр-міністра є конституційні повноваження щодо внесення до Парламенту кандидатур двох міністрів без створення відповідних міністерств: «Це запровадження політичних посад міністрів без створення міністерства, які мають право виконувати як організаційні, адміністративні, так і політичні функції».

Він підкреслив, що в День захисника України разом із Міністром внутрішніх справ мав зустріч із керівним складом Головного управління Національній гвардії України: «Піднімалася маса питань щодо медичної, психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, щодо реального захисту тих людей, які захищали і захищають Україну».

«Публічно звертаюся до парламентської коаліції, Міністра оборони, Міністра внутрішніх справ України, до неурядових організацій і всіх членів Уряду надати пропозиції щодо призначення Міністра у справах учасників АТО, який би здійснював координацію роботи по медичній, психологічній і соціальній реабілітації для 131 тисячі учасників антитерористичної операції, які отримали відповідний статус», - наголосив Арсеній Яценюк.

Такий Міністр, зазначив Глава Уряду, матиме повноваження щодо координації діяльності Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства регіонального розвитку, Міністерства соціальної політики «з тією метою, щоби всі пільги, які визначені законодавством -  як соціальні, медичні, так і майнові - отримали всі учасники антитерористичної операції».

Після отримання відповідних пропозицій  Глава Уряду внесе до Парламенту подання про призначення Міністра у справах учасників антитерористичної операції без створення  відповідного міністерства.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua