Арсеній Яценюк: Внесення антиконституційних і незаконних змін до постанови про вибори означатиме, що Росія диктує умови Україні
понеділок, 14 вересня 2020, 08:35

«Депутати Верховної Ради, які на вимогу Росії  проголосують за зміну постанови про вибори, - тим самим визнають, що представляють не  український парламент,  а є депутатами російської думи», - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» у своєму Facebook 14 вересня.

Він підкреслив, що переголосування під російським тиском категорично неприйнятне: «Умови для проведення виборів в Україні визначені національним законодавством. Чинна постанова відповідає Закону про деокупацію».

Арсеній Яценюк нагадав що «Народний фронт» і він особисто не дозволили провести згадку про Мінські угоди в текст цього закону і легітимізувати їх в українському законодавстві. Тому закон чітко визначає: вибори на тимчасово окупованих територіях будуть проведені тільки тоді, коли там не буде російських військ.

«Внесення антиконституційних і незаконних змін до постанови про українські вибори означатиме, що Росія диктує умови Україні. Це будуть вибори на окупованих територіях під дулами російських автоматів і контролем ФСБ-шників», - підкреслив лідер «Народного фронту».

«Законні вибори відбудуться, але тоді, коли Україна відновить контроль над територіями, вільними від російських збройних формувань», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua