Арсеній Яценюк: Впевнений, за столом країн-членів НАТО заявиться місце з написом «Україна» (відео)
п’ятниця, 13 квітня 2018, 11:23

Надання Україні оборонювальної зброї - це лише перший крок. Ми впевнені - за столом країн-членів НАТО з'явиться місце з написом «Україна», - сказав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк,  відкриваючи другий день роботи 11-го Київського безпекового форуму в п`ятницю, 13 квітня.

Він виступив перед початком дискусії «Україна та союзники: спільні дії в умовах нестабільності», в якій беруть участь Секретар РНБО України Олександр Турчинов,  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, Міністр національної оборони Литовської Республіки Раймондас Каробліс, Державний секретар у закордонних справах Великої Британії (1995-1997) Сер Малкольм Ріфкінд.

Арсеній Яценюк висловив вдячність заступниці Генсека НАТО за її особисту  позицію та позицію Альянсу в тренувальній допомозі Україні: «Окремо хотів би відзначити роль адміністрації Сполучених Штатів Америки і подякувати за високу присутність на цьому форумі представників американської адміністрації».

«Ми переконані, що це тільки перший крок - надання оборонювальної зброї для України. Наступні кроки – це посилення української армії, і як результат, ми впевнені, - з'явиться місце за столом країн-членів НАТО з написом Україна», - сказав Арсеній Яценюк.

Він також висловив вдячність Литовській Республіці, що так само надавала для України оборонювальне озброєння та проводила тренування: «Ми цінуємо підтримку наших балтійських братів».

Лідер «Народного фронту» привітав і колишнього Держсекретаря Великої Британії сера Малеольма Ріфкінда:  «Велика Британія і Сполучені Штати Америки є підписантами Будапештського меморандуму. І зараз дуже багато що в світі залежить від єдності політики Сполучених Штатів і Великої Британії. Ви союзники і ми союзники - США, Україна і Велика Британія».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова: «Це та людина, під керівництвом якої відбувалося створення Національної поліції та Національної гвардії, зміна якості системи безпеки для громадян. І це та людина, яка не дала можливості захопити російським сепаратистам Харків та інші території української держави».

Секретар РНБО Олександр Турчинов, який виступить під час Форуму, нагадав Арсеній Яценюк,  «у найтяжчі часи для України взяв відповідальність за долю країни на себе»: «Він був виконувачем обов’язків Президента України, спікером Парламенту і ще й одночасно виконував обов’язки прем'єр-міністра української держави».

Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

Тема цьогорічного Форуму, що проходить в Києві 12-13 квітня – «План реГЕНЕРАЦІЇ для безпечного майбутнього». Понад 400 міжнародних і українських лідерів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу обговорять глобальні безпекові тенденції та виклики в сучасних міжнародних відносинах та важливість України для регіональної та європейської безпеки та демократії.

Програма Форуму: http://ksf2018.openukraine.org/ua/agenda

Пряму трансляцію Форуму дивіться на сайті: http://ksf2018.openukraine.org/ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з Форуму (день другий) можна переглянути ТУТ

ФОТОРЕПОРТАЖ з Форуму (день перший) можна переглянути ТУТ

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua