Арсеній Яценюк вручив ID-картки громадянам, які отримують свій перший паспорт (відео)
понеділок, 25 січня 2016, 13:52

У понеділок, 25 січня, Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в Будинку Уряду вручив перші паспорти громадянина України у формі ID-картки молодим людям, яким виповнилося 16 років і які отримують свій перший паспорт.

Арсеній Яценюк привітав хлопців та дівчат, що вони перші в державі отримують паспорти нового зразка: «Це не паспорти колишнього радянського стилю книжечки з вклеєними фотокартками, а новий паспорт у вигляді ідентифікаційної картки з чипом, на який можна занести будь-яку ідентифікаційну інформацію».

«Україна переходить на нові рейки як ідентифікації громадянина, так і формування нових баз даних», - підкреслив він.

ID- картки, зазначив Арсеній Яценюк, потрібна також, аби в майбутньому біометричний паспорт, за яким українські громадяни будуть їздити без віз до країн-членів Європейського Союзу, видавався дуже швидко. Нові паспорти, за його словами, «повністю підпадають під стандарти ідентифікації, визначені в Європейському Союзі».

«Це наша велика програма, щоби зробити Україну частиною європейського простору і Європейського Союзу», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також зазначив, що до ID- картки, крім основних даних, можуть бути приєднані, зокрема, дані про соціальні виплати, дані платника податків: «Тобто буде єдиний документ.  Не сто довідок - один-єдиний документ, яким ви можете ідентифікувати себе і отримувати послуги від держави, в тому числі через Інтернет».

Довідково: із 11 січня Міграційна служба розпочала безкоштовне оформлення нових паспортів громадянина України у формі картки для громадян, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше.

Новий паспорт неможливо підробити, він має електронний безконтактний носій (чіп) та видається на основі електронної бази – Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР).

Паспорт-картка відкриває можливості для розвитку електронного урядування, надання адмінпослуг он-лайн та створення електронних сервісів у банківській, страховій та інших сферах.

Процес заміни діючих паспортів-книжечок на нові паспорти-картки триватиме близько 4 років. У цей час будуть чинними як паспорти старого зразка, так і картки. Примусової заміни у визначений строк не буде.

У  період з 11 по 25 січня до органів ДМС подано понад 8 тисяч документів на оформлення  паспортів громадянина України у формі картки.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua