Арсеній Яценюк: Вводити надзвичайний стан сьогодні немає жодної доцільності (відео)
п’ятниця, 27 березня 2020, 19:47

«Вводити надзвичайний стан сьогодні немає жодної доцільності. Карантин і надзвичайна ситуація мають більше ніж достатньо інструментів для стримування розповсюдження пандемії», - підкреслив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Велике інтерв’ю» на телеканалі «Україна 24» 27 березня. 

«Єдина різниця між надзвичайним станом і чинним станом, який у нас є, - це те, що в надзвичайному стані обмежується цілий ряд прав і свобод громадян додатково до того, що вже сьогодні обмежено. Тому що карантин і так обмежує пересування», - наголосив він. 

Крім того, під час надзвичайного стану держава фактично отримує право керувати приватним сектором: «Сьогодні держава також має можливість це робити, тільки не через примусове керування, а через державне замовлення тих товарів, які потрібні для України в поточних умовах».

Більш того, з політичної точки зору надзвичайний стан «тільки дасть можливість далі дестабілізовувати ситуацію і розповсюджувати різного роду чутки, страхи серед людей. Це не допомагає ні в боротьбі з пандемією, ні економіці». 

Відповідаючи на запитання щодо евакуації громадян з-за кордону, Арсеній Яценюк наголосив, заборона громадянам України повернутися в Україну була б  порушенням конституційної норми. 

Проте під час повернення громадян була упущена обсервація і реальний карантин для тих, які повернулися. Лише зараз з’явилася можливість для повернених громадян здати тест на COVID-19: «Звичайно, в першу чергу не було можливостей для того, щоб розмістити цих людей. І це теж влада повинна чесно визнати».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua