Арсеній Яценюк: Я не допущу клановості і бізнес-орієнтованості Уряду (відео)
п’ятниця, 19 лютого 2016, 21:17

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк заявив про необхідність доформатування Уряду: «Мене зараз менше всього цікавлять персоналії. Єдине, чого я точно не допущу, я не допущу того, щоб це був клановий, ще й бізнес-орієнтований Уряд», - наголосив він у п'ятницю, 19 лютого, в інтерв'ю українським телеканалам.

«Цей Кабінет Міністрів, який є сьогодні, - це чистий проукраїнський і перший проєвропейський Уряд, - підкреслив Прем’єр. - Я чітко заявив, що я буду захищати кожного члена Кабміну. Ми готові доформувати Уряд. Якщо в когось з наших політичних партнерів є конкретні обґрунтовані претензії – скажіть».

Глава Уряду заявив про бажання «почути конкретну претензію до конкретного міністра, який делегований конкретною політичною силою». Він нагадав про відповідальність парламентської коаліції: «Тому що політична сила несе відповідальність за Уряд».

«Чим більше партій в коаліції - тим менше шансів на те, що ця коаліція буде довго триматися і що ця коаліція має єдину політику», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Справа не в персоналіях. У нас всі партії – партії персоналій. А партія має бути партією політики», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Відповідаючи на запитання журналіста, Глава Уряду сказав: «Зараз ви мені задаєте запитання, чи існує юридично коаліція. Доповідаю як колишній голова Парламенту: вона юридично існує, тому що є необхідна кількість підписів під коаліційною угодою. Коаліція припиняє своє існування відповідно до закону про регламент тільки після оголошення про це на засіданні Верховної Ради України. Сьогодні головуючий на засіданні заявив: коаліція існує».

«Фактично коаліція існувала на базі двох основних партій (БПП і «Народний Фронт». - Ред.)», - зазначив він, додавши, що партія Олега Ляшка також голосувала за закони, які необхідно було ухвалювати для проведення реформ і які були частиною коаліційної угоди, а також інші фракції визначалися щодо голосувань.

Арсеній Яценюк нагадав, що для роботи коаліції необхідне голосування 226 депутатів. «Це означає, що треба завершити переговори з Радикальною партією, щоб Радикальна партія юридично і фактично повернулася в коаліцію. Треба підписати додаток або оновлену коаліційну угоду і затвердити новий план дій», - додав він.

План дій – «це спільна відповідальність». «Нам треба усвідомити, що треба далі буде голосувати за складні закони», - наголосив Арсеній Яценюк.

Крім того, Прем'єр-міністр нагадав, що у вересні минулого року звернувся до коаліції з пропозицією подати кандидатури на вакантні посади в Уряді.

«Я очікую від парламентської коаліції, очікую від свого політичного партнера - Президента, не дивлячись на будь-які заяви,  відкласти  все це в сторону - емоції, заяви, і зробити так, щоб не повторився 2005 рік», - наголосив він.

«Тому перший пункт – не допускаємо 2005 рік, не допускаємо розвалу коаліції, отримуємо номінантів на посади в Кабінеті Міністрів. Друге – це необхідно, щоби парламентська коаліція була дієва», - зазначив Глава Уряду.

Прем'єр-міністр також повідомив, що в розмові з лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком не обговорював майбутні кадрові призначення.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua