Арсеній Яценюк: «Я - партнер Президента, якщо мій партнер Президент також хоче бачити Прем'єра партнером» (відео)
п’ятниця, 12 лютого 2016, 00:15

«У нас історична відповідальність перед українською державою. Ніколи наша країна не стикалася з такими викликами. Останній раз це було сто років тому, і ми втратили тоді державу. Цей раз цього не буде», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у програмі «Право на владу» на каналі «1+1» у четвер, 11 лютого.

Глава Уряду підкреслив, що Конституція України «така складна, що заклала інституційний конфлікт між Президентом і виконавчою гілкою влади, якою є Уряд країни»: «Цей інституційний конфлікт закінчився в 2005 році колапсом демократичної коаліції, достроковими виборами і поверненням Януковича».

«У нас із Президентом спільно було завдання - цього не допустити», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Особисте треба відкладати в сторону. Це дає нам можливість разом із Президентом України і з його фракцією, як би це не було складно, голосувати за закони, приймати рішення, підписати Угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, запровадити безвізовий режим, збільшити фінансування для армії, рухати всі складні потрібні реформи», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що він - партнер Президента: «Якщо мій партнер Президент хоче бачити Прем'єра також партнером».

Зараз політична криза може бути подолана тільки одним шляхом – «рішення Президента і фракції Блоку Петра Порошенка», сказав Глава Уряду: «Я поважаю будь-яке його рішення. Якщо він скаже: «шановні урядовці, я вважаю, ви неправильно працювали, я незадоволений вашою роботою як Глава держави», - ми приймемо це. Ставте резолюцію недовіри Уряду, ми приймемо це рішення - і Президента, і Парламенту. Ми поважаємо це рішення, тому що це демократія. Вічних посад не існує, і не треба ставити собі таку мету. Мету треба ставити – досягнути результату».

Інше рішення, підкреслив він, «якщо Президент країни каже: «я усвідомлюю, що нам всім зараз складно, і для того, щоби ми подолали ці труднощі, ми повинні йти вперед і не зупинятися»: «Жодної реакції на популістів, на тих, хто рвуться до влади, і тих, хто знищували країну 20 років. У нас є мета, у нас є ціль, ми маємо наші цінності. Ми можемо змінити цю країну разом».

«Переконаний, що Президент це усвідомлює, як усвідомлює вся наша урядова команда і фракція політичної партії, яку я очолюю», - наголосив Арсеній Яценюк.

«У нас історична відповідальність перед українською державою. Ніколи наша країна не стикалася з такими викликами. Останній раз це було сто років тому, і ми втратили тоді державу. Цей раз цього не буде», - підкреслив Глава Уряду. 

«Ми зупинили Росію. Ми не допустили дефолту. Ми втримали країну. Ми проведемо реформи в країні. Ми зробимо цю країну успішною, - якщо ми в це віримо і якщо ми разом», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua