Арсеній Яценюк: «Як Прем'єр-міністр я ніколи не піду на те, щоби скорочення бюджетних видатків стосувалося скорочення соціальних стандартів»
середа, 4 листопада 2015, 15:03

Уряд України виступає за ухвалення збалансованого бюджету: «Ми виступаємо за скорочення видатків Державного бюджету. Це повинна бути спільна політична відповідальність як Уряду, так і парламентської коаліції», - підкреслив Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 4 листопада.

«При проведенні скорочення бюджетних видатків як Прем'єр-міністр я ніколи не піду на те, щоби це стосувалося скорочення соціальних стандартів», - наголосив  Глава Уряду.

«Оптимізація витрат Державного бюджету і покращення управління коштами – це те, про що ми готові вести саму широку публічну дискую», - сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що «виключно наслідком ухвалення збалансованого бюджету повинна бути ухвалена податкова реформа, яка відповідає принципам збалансованості державного бюджету, принципам залучення підприємців до економічного розвитку, спрощення адміністрування податків і запровадження для українських підприємців системи, яка стимулює розвиток економіки».

«Наша позиція полягає виключно в збалансованому, прорахованому підході», - додав він.

Глава Уряду окремо наголосив, що проект Державного бюджету і податкова реформа повинні «відповідати плану реформ, який схвалений Урядом, підписаний Президентом та Прем'єр-міністром в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом»: «Ми повинні виконати всі критерії і всі показники, які визначені нашою програмою реформ і відповідають зобов’язанням України перед нашими міжнародними кредиторами».

Уряд, підкреслив Арсеній Яценюк, готовий «не просто до публічної дискусії, а в першу чергу до прийняття державних рішень, як в питанні ухвалення нового бюджету, так і в питанні прийняття змін до податкового законодавства»: «Підкреслюю -  державних, а не популістських і непродуманих рішень».

Глава Уряду повідомив, що з цього питання будуть проведені перемовини з Президентом країни, парламентськими фракціями, Міжнародним валютним фондом, зовнішніми кредиторами і зовнішніми партнерами.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua