Арсеній Яценюк: Якщо партії матимуть тіньове фінансування, їх керівники будуть нести кримінальну відповідальність за політичну корупцію
понеділок, 16 листопада 2015, 12:09

«Із наступного року фінансування політичних партій в Україні буде відбуватися виключно з Державного бюджету України. А якщо політичні партії будуть отримувати будь-яке тіньове фінансування, їхні керівники будуть нести кримінальну відповідальність за політичну корупцію», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час міжнародної антикорупційної конференції «Запобігаємо. Боремось. Діємо.» в понеділок, 16 листопада.

«Основа корупції, в першу чергу, росте з політики», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Щодо політичної корупції в Україні, зазначив він, є дві новини: «Перша новина добра – що на Уряд України жоден з олігархів не має впливу. Але є друга новина, не дуже добра: на жаль, в стінах українського парламенту залишились представники великого бізнесу, які мають не український інтерес, а вузькопрофільний інтерес тієї чи іншої бізнес-групи».

Аби вирішити цю проблему, нагадав Арсеній Яценюк, Уряд вніс до парламенту законопроект щодо державного фінансування політичних партій, і відповідний закон був ухвалений: «Із наступного року фінансування політичних партій в Україні буде відбуватися виключно з Державного бюджету України. А якщо політичні партії будуть отримувати будь-яке тіньове фінансування, їхні керівники будуть нести кримінальну відповідальність за політичну корупцію». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua