Арсеній Яценюк: Якщо влада сьогодні повторить досвід «законів 16 січня», буде і економічна, і фінансова, і медична, і політична криза (відео)
вівторок, 17 березня 2020, 07:24

Арсеній Яценюк звернувся до президента, голови парламенту і провладної фракції: «Ви прийшли на тезах демократії, прозорості, відкритого і чесного спілкування з громадянами. Зараз ваше завдання – подолати кризу охорони здоров'я та економічну кризу. І не допустити кризи політичної». Про це прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» наголосив у програмі  «Зворотний відлік» на телеканалі UA:Перший 16 березня.

На запитання щодо роботи парламенту під час оголошеного карантину  й можливого ухвалення в цей час, зокрема, законів щодо нових Мінських домовленостей, Арсеній Яценюк сказав: «На це є дуже чітка відповідь: 16 січня 2014 року. Нехай той, хто керує сьогодні парламентом, і провладна фракція згадають, чим закінчилися закони 16 січня для режиму Януковича».

«Не з цим обирався президент Зеленський. Я переконаний, що він не може піти на такі кроки. Тому що димова завіса закінчиться тим, що ніхто не буде зважати ні на пандемію, ні на карантин, а люди підуть захищати свою державу», - наголосив він.

«Моє звернення до президента, голови парламенту і провладної фракції: не грайтеся в ці речі. Ви прийшли на тезах демократії, прозорості, відкритого і чесного спілкування з громадянами. Зараз ваше завдання – подолати кризу охорони здоров'я, тобто пандемію, і подолати економічну кризу. І не допустити політичної кризи, - наголосив Арсеній Яценюк: Як тільки вони щось почнуть робити «під столом» або повторювати досвід 16 січня, то буде і економічна, і фінансова, і медична, і політична криза».

Він наголосив, що коронавірус та  фінансово-економічна криза – це глобальні проблеми. В той час як  російська військова агресія – це сьогодні проблема України: «І чим далі вона все більше і більше стає саме українською проблемою. Європа сконцентрована на своїй біді. Сполучені Штати мають власні проблеми. Так, всі кажуть: «ми будемо допомагати Україні». Так, всі кажуть, що підтримують мирні ініціативи. Так, всі кажуть, що російська військова агресія проти України повинна бути покарана. Тільки від слів до діла – доволі довгий період».

«Основне зараз – що говоритиме президент Зеленський. Від його позиції залежить і наступна «Нормандія», і те, чи потрапимо ми в російську пастку на кшталт різного роду «платформ примирення», - наголосив Арсеній Яценюк.

Такі «платформи примирення» та «консультативні ради» він назвав «чисто гебешною технологією для того, щоб замістити предмет бесіди». «Начебто не Україна з Росією воює, тому що Росія напала на Україну. А це внутрішньодержавний конфлікт. Примирення кого з ким? Українців з українцями не треба мирити, ми помирені», - наголосив лідер «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua