Арсеній Яценюк: Якщо зараз не почати невідкладно закачувати газ, взимку будуть проблеми (відео)
субота, 25 вересня 2021, 08:10

“Якщо влада зараз не почне невідкладно закачувати газ, разом із Європою та США тиснути на Росію, щоб РФ припинила маніпуляції, і зменшити фактично ціну на газ, та не відновить інститут субсидій, - у нас будуть проблеми взимку”, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в ефірі телеканалі Еспресо TV 24 вересня. 

Він наголосив, що “Нафотогаз” зараз стверджує, нібито газу в сховищах достатньо:

“Вони не кажуть правду. Там газ приватних компаній. А газу “Нафтогазу” не вистачає на те, щоб пройти осінньо-зимовий період”.

“Тоді, коли треба було закачувати газ, його не закачували. Що робив «Нафтогаз» у квітні - червні, коли ціна на газ була в 2 рази дешевша?” - підкреслив лідер НФ.

“Треба було зібрати (борги) з облгазів Фірташа, а далі, отримавши ці гроші, зразу йти на ринок і закуповувати газ. А вони взяли і простили практично ці борги”, - додав він. 

Арсеній Яценюк зазначив, що у ЗМІ з’явилася інформація про лист за підписом керівника НАК «Нафтогазу» на Прем’єр-міністра про те, що ситуація в НАК «Нафтогаз» катастрофічна: “Чому уряд бреше? Я не знаю. Це кримінальна відповідальність. Чому «Нафтогаз» не говорить правду, що у нас на даний момент критична ситуація по наявності газу і по ціні на газ?”


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua