Арсеній Яценюк: Європа єдина і подолає всі виклики глобального тероризму (відео)
п’ятниця, 20 листопада 2015, 11:58

«Ми - разом із Європейським Союзом. Тільки ті, хто об'єднаний, які вірять, не опускають руки і не розчаровуються - тільки ті перемагають. Саме тому ми всі разом переможемо», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 20 листопада, на відкритті Сьомого щорічного Форуму громадянського суспільства країн Східного партнерства (Eastern Partnership Civil Society Forum, EaP CSF).

Глава Уряду наголосив, що зараз Європа постала перед великими викликами: «Я щиро вірю в європейський проект і в європейське майбутнє. Зараз Європа, як і Україна, зіткнулася з дуже великими викликами. Але Європа є єдина і  подолає всі ці виклики глобального тероризму, міграції. Як вона подолала попередні виклики, які були пов’язані з економічною нестабільністю, проблемами в Греції, з попередніми терористичними атаками, які відбувалися на теренах Європейського Союзу», - підкреслив він.

Так само долає свої виклики Україна, наголосив Глава Уряду: «Це не просто виклики. Україна протягом останніх двох років знаходиться в стані війни, яка оголошена Російською Федерацією проти України. Вперше за всю віковічну історію нашої країни Україна вже встояла 21 місяць після російського нападу і російської агресії. Раніше це тривало не більше декількох тижнів».

«Наші країни втягнуті в конфлікти, і більшість цих конфліктів спровоковані  Російською Федерацією. Це країна, яка нападає на незалежні держави. Це країна, яка форматує ізольовані і заморожені конфлікти. Це країна, яка не може змиритися з цінностями вільного світу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Водночас Глава Уряду підкреслив: «Ні в кого немає права зупинятися. Так, дуже багато викликів і, на перший погляд, нездоланних перешкод. З іншого боку, ми зібралися, взяли волю в кулак і йдемо. Можливо, не так швидко, як комусь хотілося б, але ми робимо свою роботу. І ми будемо робити цю роботу, незважаючи на всі труднощі».

Арсеній Яценюк підкреслив, що високо цінує підтримку європейських партнерів і персонально Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнеса Гана, який взяв участь у відкритті Форуму, «в тому, що ми разом з Європейським Союзом»: «Нам всім зараз дуже складно. Але тільки ті, які об'єднані, які вірять, не опускають руки і не розчаровуються - тільки ті перемагають. Саме тому ми всі разом переможемо».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua