Арсеній Яценюк: За два роки олігархи не отримали можливості приватизувати жоден об'єкт в країні (відео)
п’ятниця, 19 лютого 2016, 20:11

Олігархи за останні два роки не отримали можливості приватизувати жоден об'єкт в країні, які вони раніше приватизовували. Про це заявив  Прем'єр-міністр України, лідер  "Народного фронту" Арсеній Яценюк у п'ятницю, 19 лютого, в інтерв'ю українським телеканалам

"Ви пригадуєте, як відбувалася приватизація? Домовились, олігархічна змова, вже визначена ціна, і ти став щасливим власником об'єкта державної власності", - нагадав він.

Глава Уряду підкреслив, що державні збагачувальні компанії та низка інших індустріальних компаній, які були в так званій оренді на десятки років, повернуті назад в державну власність.

"По газу. Всі ці вампіри, які сиділи на газових контрактах, - всі знищені. Тепер тільки прямі контракти між Україною і Європейським Союзом", - зазначив Арсеній Яценюк.

"По податка[. Ми два десятки років не могли підняти податки, так звані ренти на найбільш олігархічні види бізнесу. Руда, газ, нафта. Нам це вдалося зробити", - додав він.

Прем'єр-міністр навів приклад компанії "Укрнафта". "Десять років її намагалися повернути під державний контроль. Всі говорили. Нам це вдалося", - наголосив Глава Уряду.

Водночас Арсеній Яценюк зазначив, що в Уряді немає жодного представника якоїсь бізнес-групи чи бізнес-лобі, як було раніше.

" Вплив олігархів на Парламент суттєво ослаблений. Він існує, це правда, але це не те, що було раніше, де була чиста кланова політична система", - сказав Прем'єр-міністр.

Крім того Глава Уряду нагадав, що днями Парламент проголосував закон про особливості управління об'єктами державної власності. "Найтяжчий закон, заяропонований урядом, який не голосувався  півроку - закон про особливості управління об'єктами державної власності, де на кінець-то Уряд отримав повноваження змінити керівників, призначити на відкритих конкурсах, прибрати політичну корупцію, прибрати політичні впливи на державних компаніях, - він вчора був проголосований в 251 голос", - зазначив він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua