Арсеній Яценюк: Захід не буде проводити реформи в Україні - це відповідальність української влади
четвер, 2 вересня 2021, 20:05

Американський уряд не буде проводити реформи в Україні - це виключно відповідальність української влади, Захід може лише допомогти на цьому шляху.

Про це заявив Голова Київського Безпекового Форуму, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ.

«Американський уряд не буде займатися чесним правосуддям в Україні. Американський уряд не буде боротися з корупцією в Україні. Американський уряд допоможе українському президенту, українському уряду і українській владі зробити Україну сильнішою, успішнішою, безпечнішою і, можливо, навіть взірцевою країною, якщо на це є політична воля президента, уряду і якщо це бажання підтримується українським народом», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що третього шляху для України немає.

«Я знаю, куди йде цей третій шлях – в нікуди. Третім шляхом ми ходили до 2014 року, коли то ми зі Сходом, то ми з Заходом, то ми йдемо в НАТО. Потім ми розвертаємося і йдемо до Євразійського Союзу. То ми йдемо в Європейський Союз, а шукаємо членство в Шанхайській організації співробітництва. Це називається невизначеність і безвідповідальність», - підкреслив Голова КБФ.

Він позитивно оцінив зустріч Президентів України і США, яка «продемонструвала те, чого вже в Росії не очікували».

«І тому така нервова реакція всього російського керівництва, що Сполучені Штати не відвернулися від України, а навпаки продемонстрували не на словах, а на ділі дуже чітку підтримку в оборонному, безпековому, фінансовому, економічному, геополітичному секторах, - це добре», - сказав Арсеній Яценюк.

У той же час він наголосив, що влада повинна виконати взяті на себе зобов’язання.

«Після цього візиту саме основне, що має статися, і після чудових заяв і декларацій – виконання того, що підписалися. Виконання того, що кожен взяв на себе як свою відповідальність. І в основі своїй в першу чергу це, звичайно, робота української влади. Тоді американці будуть підтримувати Україну. Нас будуть підтримувати тільки тоді, коли ми самі себе підтримуємо і демонструємо впевненість і правильність наших кроків», - підкреслив він.

«У нас партнерів, крім Сполучених Штатів Америки і Європейського Союзу, і ще декількох світових демократій, більше немає. Тому треба проявляти це партнерство не на словах, а на ділі», - резюмував Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua