Арсеній Яценюк закликав країни G7 підтримати модернізацію системи охорони здоров’я в Україні - дискусія КБФ (відео)
п’ятниця, 18 грудня 2020, 12:43

Якщо країни Великої сімки - Німеччина, Британія, Канада - будуть лідерами у процесі покращення й модернізації української системи охорони здоров’я, - це стане одним з найкращих прикладів нашої співпраці з ЄС та вільним світом, - наголосив Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках, Голова Київського Безпекового Форуму, лідер “Народного фронту” Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ 18 грудня.

У дискусії “Коли прийде порятунок? Коронавірус, вакцина і світ у 2020 році” взяли участь Надзвичайні та Повноважні посли Великої Британії Мелінда Сіммонс, Канади Лариса Ґаладза та Німеччини Анка Фельдгузен.

Арсеній Яценюк підкреслив, що незважаючи на надзвичайно складний рік, для двосторонніх відносин України з цими країнами цей час був успішним. Він нагадав, що Німеччина як член ЄС підтримує Україну фінансовою допомогою та в сприянні реформам, нещодавно Канадою була ратифікована угода про спільне виробництво аудіовізуальних творів, а український парламент щойно ратифікував угоду про стратегічне партнерство з Великою Британією.

З іншого боку, зазначив Голова КБФ, перед світом справді величезний виклик - COVID-19: “Але уявіть, світові вдалося лише за рік виготовити вакцину проти ковід. Колись це зайняло б десятиріччя. А зараз - знадобилося лише 12 місяців, аби врятувати світ".

“Незважаючи на те, що це дуже складний рік, ми маємо взяти з цього уроки”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся до представників країн Великої сімки: “На мою думку, одна з ключових реформ в Україні, яка має бути підтримана Великою сімкою, - це система охорони здоров’я. Нам потрібно покращити й модернізувати українську систему охорони здоров’я. Люди мають відчути, що вони можуть отримати медичну допомогу, отримати найкраще лікування, аби їх життя були врятовані. Якщо країни Великої сімки - Німеччина, Британія, Канада - будуть лідерами цього процесу, на мою думку, це стане одним з найкращих прикладів нашої співпраці з ЄС та вільним світом. Це реальні результати, які ми можемо отримати”.

“Рік складний. Але усі виклики дають нам шанс. Шанс стати сильнішими. І нам потрібно діяти - щоб врятувати наші народи і зробити наші країни сильнішими і кращими”, - додав Арсеній Яценюк.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua