Арсеній Яценюк запропонував звільнити керівника зони відчуження (відео)
середа, 23 вересня 2015, 13:34

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк  звернувся до членів Уряду підтримати позицію щодо звільнення керівника зони відчуження Юрія Антіпова і наголосив на необхідності її повної реформи в наступному році. Про це він заявив на виїзному засіданні Уряду в Полтаві у середу, 23 вересня.

Глава Уряду підкреслив, що протягом останніх двох днів провів декілька зустрічей з приводу ситуації, яка склалася в Чорнобильській зоні відчуження: «Після моєї зустрічі з ключовими фінансовими партнерами по будівництву конфайнмента, який дає можливість укрити ЧАЕС, після отримання офіційного звернення Європейського банку розвитку і реконструкції я пропоную Кабінету Міністрів України звільнити керівника Чорнобильської зони відчуження».

Арсеній Яценюк нагадав, що кілька місяців тому він побував на ЧАЕС і дав керівнику зони відчуження чіткі доручення, «щоб там навести порядок». Проте цього не відбулося.  «Наприклад, кейтирингова компанія, яка годувала французьких працівників протягом декількох років, була замінена. Їм просто заборонили годувати людей. І прийшов лист від фірми «Роги і копита» про те, що у них, виявляється, краще будуть харчуватися. Їхні послуги більше не потрібні. Є більш достойні люди, які здатні провести ці роботи на кошти іноземних кредиторів».

Він звернувся до Міністерства внутрішніх справ розпочати розслідування щодо цієї ситуації і в разі виявлення фактів порушень розпочати відповідне кримінальне провадження.

Глава Уряду наголосив на необхідності на місяць призначити виконувача обов’язків керівника  зони відчуження і разом із західними партнерами провести «абсолютно прозорий і публічний підбір кандидата на керівника зони відчуження, для того щоби ця історія не тільки не повторювалася, але й для того, щоби в наступному році була повністю проведена реформа зони відчуження»: «Вона залишилася в старому радянському форматі. І відповідні зміни повинні бути невідкладно проведені, в тому числі і новим керівництвом».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua